redakce Prima FRESH

Bramborový gratin s jablkem a modrým sýrem

Moje hodnocení
7x

Nejrůznější zapečené směsi se smetanou, v nichž dominují brambory, obvykle odkazují k francouzské kuchyni ostatně už podle názvu. Jednoduchému bramborovému jídlu ovšem dodává chuť nejen kvalitní sýr s modrou plísní, ale i svěží, jemná jablka. Tohle je přímo oslava krásného podzimního dne, a pokud je náhodou sychravo a mokro, nic lepšího na zvednutí nálady taky nenajdete!

4 porce
60 minut
francouzská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací formu vymažte trochou másla. Brambory nakrájejte na 2mm plátky. V širším kastrolu rozehřejte máslo, vsypte cibuli a česnek a několik minut smažte. Osolte, opepřete, přidejte brambory a smetanu, zlehka promíchejte a vařte ještě 5 minut.
  2. Přidejte plátky jablek a rozdrobený (nastrouhaný) sýr. Směs přesuňte do zapékací formy, vložte do trouby a pečte přibližně 40 minut. Podávejte nejlépe s jednoduchým zeleným salátem.

Další originální recepty z jablek, které rozšíří váš podzimní repertoár, najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty