reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Bramborový gratin s jablkem a modrým sýrem
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Bramborový gratin s jablkem a modrým sýrem

Bramborový gratin s jablkem a modrým sýrem

Hodnoceno: 3x
Nejrůznější zapečené směsi se smetanou, v nichž dominují brambory, obvykle odkazují k francouzské kuchyni ostatně už podle názvu. Jednoduchému bramborovému jídlu ovšem dodává chuť nejen kvalitní sýr s modrou plísní, ale i svěží, jemná jablka. Tohle je přímo oslava krásného podzimního dne, a pokud je náhodou sychravo a mokro, nic lepšího na zvednutí nálady taky nenajdete!
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací formu vymažte trochou másla. Brambory nakrájejte na 2mm plátky. V širším kastrolu rozehřejte máslo, vsypte cibuli a česnek a několik minut smažte. Osolte, opepřete, přidejte brambory a smetanu, zlehka promíchejte a vařte ještě 5 minut.
  2. Přidejte plátky jablek a rozdrobený (nastrouhaný) sýr. Směs přesuňte do zapékací formy, vložte do trouby a pečte přibližně 40 minut. Podávejte nejlépe s jednoduchým zeleným salátem.
Bramborový gratin s jablkem a modrým sýrem
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Bramborový gratin s jablkem a modrým sýrem

Další originální recepty z jablek, které rozšíří váš podzimní repertoár, najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji: 

Časopis Prima FRESH podzim 2020

Vychutnejte si vůně a chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH

reklama