Bramborový gratin s jablkem a modrým sýrem
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Bramborový gratin s jablkem a modrým sýrem
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Nejrůznější zapečené směsi se smetanou, v nichž dominují brambory, obvykle odkazují k francouzské kuchyni ostatně už podle názvu. Jednoduchému bramborovému jídlu ovšem dodává chuť nejen kvalitní sýr s modrou plísní, ale i svěží, jemná jablka. Tohle je přímo oslava krásného podzimního dne, a pokud je náhodou sychravo a mokro, nic lepšího na zvednutí nálady taky nenajdete!
4 porce
60 minut
francouzská
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací formu vymažte trochou másla. Brambory nakrájejte na 2mm plátky. V širším kastrolu rozehřejte máslo, vsypte cibuli a česnek a několik minut smažte. Osolte, opepřete, přidejte brambory a smetanu, zlehka promíchejte a vařte ještě 5 minut.
-
Přidejte plátky jablek a rozdrobený (nastrouhaný) sýr. Směs přesuňte do zapékací formy, vložte do trouby a pečte přibližně 40 minut. Podávejte nejlépe s jednoduchým zeleným salátem.
Bramborový gratin s jablkem a modrým sýrem
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Bramborový gratin s jablkem a modrým sýrem
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Další originální recepty z jablek, které rozšíří váš podzimní repertoár, najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji: