Zeleninové lečo s buřtem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zeleninové lečo s buřtem Foto:
Zeleninové lečo s buřtem
Foto: Slepičárna blog

Jak připravit to nejlepší lečo? Není v tom žádná věda – pár základních surovin, čas na krájení a na dušení, aby se všechny chutě propojily. Klasiku můžete doplnit o nějaký kvalitní kousek uzeniny! :)

Článek

Plněné papriky v rajčatové omáčce  Foto:

18x paprika v hlavní roli

Papriky a kapie mnoha tvarů a barev patří na náš letní stůl už dlouhá léta. Vždyť co by to bylo za léto bez pořádného leča? Tahle skvělá šťavnatá zelenina je ale výborná i...
Suroviny
slovenská paprika 500 g
masitá rajčata 500 g
cibule 1 ks
buřty 2 ks
vepřové sádlo 1 lžíce
sůl, pepř
petrželka
vejce 4 ks
čerstvý chléb
Postup
1

Papriky zbavte semínek a stopky a nakrájejte je na tenčí plátky, přendejte na talíř.

2

Rajčata nakrájejte na měsíčky a dejte na další talíř.

3

Oloupejte cibuli a nadrobno ji nasekejte. Buřty taky oloupejte a nakrájejte na menší kousky.

4

Rozehřejte v hrnci sádlo, orestujte na něm cibuli, pak přidejte buřty a restujte dohromady.

5

Vmíchejte nakrájené papriky a restujte asi 3 minuty, potom přidejte rajčata, přiklopte a duste do změknutí paprik, asi 10 minut.

6

Osolte, opepřete a rozmíchejte do leča vejce. Krátce poduste, aby se vejce uvařila. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a servírujte, ideálně s čerstvým chlebem.

Zeleninové lečo s buřtem 2 Foto: Zeleninové lečo s buřtem; foto: Slepičárna blog

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

Videa

reklama

reklama