Vietnamský hovězí guláš

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vietnamský hovězí guláš Foto:
Vietnamský hovězí guláš
Foto: All

Tradiční guláš zná asi většina z nás. Co takhle ale vyzkoušet variantu na vietnamský způsob? Patří do ní i sezonní dýně nebo třeba svěží citronová tráva.

Suroviny
hovězí kližka nakrájená na kostky 900 g
hladká mouka 2 lžíce
čínské koření pěti vůní 1 lžička
citronová tráva nasekaná najemno 2 stonky
česnek, prolisovaný 3 stroužky
tmavý hnědý cukr 1 lžíce
Omáčka:
šalotka banánová, oloupaná a nakrájená nahrubo 4 ks
zelená chilli paprička nasekaná najemno 2 ks
čerstvá rajčata, nakrájená 4 ks
mrkev, oloupaná a nakrájená 4 ks
celá skořice 1 ks
hvězdička badyánu 2 ks
kafírové listy 2 ks
horký hovězí vývar 625 ml
máslová dýně, oloupaná a nakrájená na kostky 450 g
řepkový olej 2 lžíce
bazalkové lístky na ozdobení
Postup
1

V míse dobře smíchejte hovězí, mouku, koření, mletý pepř, citronovou trávu, česnek, sójovou omáčku a cukr. Marinujte asi hodinu.

2

Předehřejte troubu na 160 °C a připravte si všechnu zeleninu.

3

Rozehřejte olej v kastrolu, jakmile je horký, snižte teplotu a orestujte v něm kostky hovězího. Přidejte šalotku, chilli papričky a smažte několik minut.

4

Přisypejte rajčata, rajčatový protlak, mrkev, skořici, badyán, kafírové listy a všechno zalijte vývarem. Pomalu přiveďte k varu.

5

Zakryjte kastrol pokličkou a vložte ho do trouby. Vařte asi hodinu, poté přidejte máslovou dýni a guláš promíchejte.

6

Kastrol vraťte do trouby a vařte dalších 45 minut až hodinu, dokud nebude maso křehké.

7

Před podáváním guláš posypejte nakrájenými lístky bazalky, případně dochuťte a podávejte s křupavým chlebem.

Vietnamský hovězí guláš 2 Foto:

Vietnamský hovězí guláš 3 Foto:

Vietnamský hovězí guláš 4 Foto:

Vietnamský hovězí guláš; foto: supergoldenbakes.com

Videa

reklama

reklama