Toskánské kuře s fazolemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Toskánské kuře s fazolemi Foto:
Toskánské kuře s fazolemi
Foto: All

Dobrota z jedné pánve, ke které už ani nepotřebujete přílohu. Pokud byste ji i tak chtěli, s rýží rozhodně nešlápnete vedle :)

Suroviny
kuřecí prsa bez kosti a bez kůže, na kostky 450 g
houby, na plátky 230 g
žlutá cibule, na kostičky 1/2 ks
česnek, prolisovaný 2–3 stroužky
střední rajčata, na kostičky 2 ks
plechovka cannelini fazolí, slitá 1 ks (420 g)
sušená rajčata, nakrájená 1/2 hrnku
černé olivy 1/3 hrnku
olivový olej 2–3 lžíce
med 1 lžíce
oregano 1 lžička
tymián 1 lžička
čerstvá bazalka, nasekaná 2 lžíce
sůl, pepř
Postup
1

V pánvi na středním plameni restujte kostky kuřete po dobu asi 8 minut z obou stran. Přendejte na talíř.

2

Do pánve vlijte 1 lžíci olivového oleje a restujte plátky hub asi 5–7 minut doměkka. Dejte stranou.

3

Přidejte další lžíci oleje a cibuli. Restujte 3–4 minuty dosklovata. Přisypejte česnek a restujte další minutu. Osolte, opepřete podle chuti.

4

Vlijte zbytek oleje, přidejte nakrájená rajčata, sušená rajčata, fazole a černé olivy. Opět dochuťte solí a pepřem. Zasypejte oregánem, tymiánem a zakápněte balzamikovým octem a medem. Za stálého míchání restujte asi 1 minutu.

5

Na závěr přidejte hotové kuře a houby: míchejte a povařte asi 2 minuty (maso se musí dostatečně prohřát). Pokud je třeba, dochuťte. Podávejte zasypané bazalkou.

Toskánské kuře s fazolemi 2 Foto: Toskánské kuře s fazolemi; foto: deliciousmeetshealthy.com

Videa

reklama

reklama