Tiramisu s ovocem

Doba přípravy:
Tiramisu s ovocem Foto:
Tiramisu s ovocem
Foto: Coolinářka

Tiramisu nemusí být vždycky s kávou, zkuste ho s ovocem a mandlovou chutí likéru Amaretto! Pak už jen rozdat lžíce a pustit se do toho! :) Jako Svatava alias Coolinářka. ;)

Článek

Originální italské tiramisu Foto:

10+ skvělých receptů na tiramisu ve všech podobách

Tradiční italský dezert tiramisu není historicky zase tak starý, ale získal si světovou popularitu rychlostí blesku a dnes už ho za tradiční můžeme klidně považovat....
Suroviny
vejce 3 ks
sýr mascarpone 500 g
krupicový cukr 2 lžíce
cukr s mandlovou příchutí 1 sáček
likér Amaretto cca 50 ml
špetka soli
maliny a borůvky
cukrářské piškoty
Postup
1

Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh.

2

V jiné míse vyšlehejte žloutky s veškerým cukrem do husté světlé pěny. Nyní do ní postupně a velmi jemně zašlehejte mascarpone. Nakonec do krému lžící vmíchejte bílkový sníh.

3

Na dno mísy naklaďte cukrářské piškoty a trochu je pokapejte polovinou Amaretta. Na piškoty rozetřete polovinu připraveného krému a na něj polovinu ovoce.

4

Na ovoce znovu rozložte piškoty, pokapejte Amarettem, znovu přidejte krém a zbytek ovoce.

5

Hotové tiramisu dejte alespoň na 3 hodiny do lednice, aby piškoty změkly.

Tiramisu s ovocem Foto: Tiramisu s ovocem, Foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin. 

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty. 

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.


Videa

reklama

reklama