Telecí krokety s polníčkovým salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Telecí krokety s polníčkovým salátem Foto:
Telecí krokety s polníčkovým salátem
Foto: All

Že krokety nemusí být vždy jen bramborové, o tom vás přesvědčí Zdeněk Pohlreich. A ukáže vám variantu z telecího masa. Ideální přílohou k nim je jednoduchý salát z polníčku.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
mrkev 1 ks
cibule 1 ks
bešamel
petrželka
sůl
Na salát:
polníček
ocet z červeného vína
sůl
Postup
1

Maso si uvařte den předem: telecí vložte do osolené vroucí vody spolu s cibulí a mrkví a duste doměkka. Pak maso rozmixujte a přendejte do mísy.

2

Přidejte hotový bešamel, nasekanou petrželku, pepř, sůl a žloutek. Navlhčete si ruce a ze směsi vytvarujte válečky. Ty pak obalte v trojobalu a osmažte na rozpáleném oleji.

3

Jako přílohu ke kroketám si připravte salát: polníček zakápněte olivovým olejem, octem, osolte a opepřete. Můžete podávat.

Telecí krokety s polníčkovým salátem Foto:

Telecí krokety s polníčkovým salátem

Podívejte se na videorecept a vařte přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama