Suroviny
- Špagety 500 g
- Mangold 500 g
- lišky 100 g
- Anglická slanina 200 g
- jarní cibulka 3 ks
- Pecorino 100 g
- Olivový olej
- Česnek 2 stroužky
- bílé suché víno 100 ml
- zeleninový vývar 150 ml
- sůl, pepř
Postup přípravy
- Omyjte mangold a otrhejte listy, spařte je, nechte okapat a nakrájejte.
- Lišky očistěte, slaninu nakrájejte na kostičky, jarní cibulku na kolečka. Pecorino nastrouhejte. Uvařte si těstoviny v osolené vodě na skus, trvá to asi 8 minut.
- Na olivovém oleji provoňte plátky česneku, orestujte slaninu, jarní cibulku a lišky. Osolte a opepřete.
- Zalijte bílým vínem a zredukujte alkohol. Vmíchejte mangold, vývar a poduste. Přidejte pecorino a odstavte, musí se jen zlehka rozpustit. Směs smíchejte s horkými těstovinami.