Špagety s mangoldem a liškami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Špagety s mangoldem a liškami Foto:
Špagety s mangoldem a liškami
Foto: Slepičárna blog

Z těchto špaget je vysloveně cítit podzim – především díky krémové konzistenci, vypečené slanině a liškám. Mangold vám může připadat jako nezvyklá volba, ale rozhodně se jí nebraňte!

Článek

Parádní recepty na milované špagety Foto:

16 parádních receptů na oblíbené špagety

Ačkoliv je druhů těstovin nepřeberné množství, jeden druh z nich nepokrytě vyčnívá. Špagety neboli spaghetti, pokud chcete ctít italský původ, jsou zkrátka nepřekonatelné.
Suroviny
špagety 500 g
mangold 500 g
lišky 100 g
jarní cibulka 3 ks
pecorino 100 g
česnek 2 stroužky
bílé suché víno 100 ml
zeleninový vývar 150 ml
sůl, pepř
Postup
1

Omyjte mangold a otrhejte listy, spařte je, nechte okapat a nakrájejte.

2

Lišky očistěte, slaninu nakrájejte na kostičky, jarní cibulku na kolečka. Pecorino nastrouhejte. Uvařte si těstoviny v osolené vodě na skus, trvá to asi 8 minut.

3

Na olivovém oleji provoňte plátky česneku, orestujte slaninu, jarní cibulku a lišky. Osolte a opepřete.

4

Zalijte bílým vínem a zredukujte alkohol. Vmíchejte mangold, vývar a poduste. Přidejte pecorino a odstavte, musí se jen zlehka rozpustit. Směs smíchejte s horkými těstovinami.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

Videa

reklama

reklama