Slaný koláč s ricottou, pancettou a paprikou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Slaný koláč s ricottou, pancettou a paprikou Foto:
Slaný koláč s ricottou, pancettou a paprikou
Foto: archiv Galbani

Slané koláče jsou velmi vděčné. Na přípravu jsou velmi jednoduché a s jejich náplní si můžete pohrát podle momentální chuti. My vám nabízíme recept na variaci výraznou po uzené pancettě a s nasládlou chutí červené papriky. Vynikajicí!

Suroviny
křehké těsto 1 balení
červená paprika 2 ks
italská slanina pancetta 80 g
ricotta 250 g
sýr Grana Padano, nastrouhaný 50 g
vejce 2 ks
nahrubo namletý černý pepř
Postup
1

Papriky omyjte a nakrájejte na drobné kostičky, nezapomeňte odstranit všechna semínka. Restujte v pánvi na extra panenském olivovém oleji při střední teplotě asi 10 minut do křupava. Nechejte vychladnout. Mezitím nakrájejte na kostičky slaninu a osmahněte v pánvi s nepřilnavým povrchem, přidejte k paprikám.

2

Ve velké míse rozetřete ricottu, sýr grana padano a vejce, vše důkladně promíchejte. Rozbalte křehké těsto, vložte na pečicí papír do kulaté formy, okraje nechte přesahovat.

3

Naplňte paprikami, pancettou a směsí z ricotty, rovnoměrně rozetřete. Okraje těsta přeložte směrem dovnitř a pečte v troubě při 180 °C po dobu 20 minut. Podávejte teplé se salátem z polníčku.

Videa

reklama

reklama