Salát z Nice

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Salát z Nice Foto:
Salát z Nice
Foto: Gurmet

Azurové pobřeží v létě voní také tímto slavným sytým salátem, který se vám nesmazatelně vryje do chuťové paměti. I když je připravený v našich podmínkách, vyvolá vzpomínky na léto ve Francii!

Suroviny
malé nové brambory 200 g
zelené fazolky 250 g
konzervovaný tuňák 200 g
salátová zálivka s francouzskou hořčicí 5 lžic
majonéza 1 lžíce
vejce 4 ks
ledový nebo římský salát rozdělený na listy 1 ks
černé olivy 1 hrst
několik ančoviček (není nezbytné)
Postup
1

Větší brambory rozkrojte a všechny uvařte posypané solí v páře a ve slupce doměkka (asi 18 minut). Z fazolek stáhněte vlákna a nakrájejte je na šikmé kousky.

2

Olej z tuňáka slijte do misky a prošlehejte se zálivkou a majonézou. Osolte a opepřete podle chuti.

3

Vejce vařte asi 3 minuty, aby žloutek zůstal vláčný. Na posledních 8 minut varu přidejte k bramborám fazolky. Uvařené brambory a fazolky vsypte do mísy se zálivkou a promíchejte. Vejce zchlaďte ve studené vodě a rozpulte je.

4

Salát natrhejte na malé kousky do velké mísy, vyklopte do ní brambory s fazolkami a většinou zálivky, rozdrobte tuňáka a pokud chcete, přidejte scezené ančovičky. Salát posázejte půlkami vajec a olivami a zakapejte zbylou zálivkou.

Gurmet - letní dvojčísloČasopis Gurmet - nejlepší škola vaření!

V letním dvojčísle Gurmetu najdete na téměř 150 stranách lehká letní jídla na každý den v týdnu, tradiční předpisy z krásných Orlických hor či nejlepší ovocné knedlíky včetně postupu krok za krokem.

S dětmi si připravite osvěžující nanuky, můžete si zavařit letní úrodu nebo strávit příjemné chvíle u grilu s nevšedními recepty. Najdete tu jednoduché vaření na chatě a krásné recepty na využití lesních plodů či nových brambor. Na dovolenou zvou španělské speciality nebo saláty zvučných jmen, zatímco zdravá jídla z různých druhů mouky a takzvaných superpotravin vás okouzlí i svou chutí.

 

Videa

reklama

reklama