Pikantní sekaná Polpettone Triestino

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Pikantní sekaná Polpettone Triestino Foto:
Pikantní sekaná Polpettone Triestino
Foto: archiv Gurmet

Tuhle sekanou (nebo její variaci v podobě malých kuliček) servírují po celé Itálii v malých restauracích s kuchyní jako od italské mamma. V okolí Terstu v masové směsi nikdy nechybí pěkná hromádka nasekané petrželky.

Suroviny
bílé pečivo 1 ks
mléko 100 ml
vařená brambora 1 ks
petrželka 1 svazek
kapary 1 lžíce
pikantní salám 100 g
jemně nastrouhaný sýr Gran Moravia 80 g
vejce 2 ks
mouka 2 lžíce
pancetta, tence nakrájená 150 g
olej 2 lžíce
čerstvě umletý černý pepř
sůl
Postup
1

Troubu rozehřejte na teplotu 180 °C. Bílé pečivo nakrájejte na kostičky a nechte ho v mléce rozmočit. Do mísy prolisujte oloupanou bramboru a přidejte petrželku s kapary (oboje nasekané najemno).

2

Maso i salám jemně umelte a přidejte i s nastrouhaným sýrem, bílým pečivem, vejci a moukou do mísy. Osolte a opepřete a vše důkladně rukama propracujte.

3

Z hmoty vytvořte váleček. Aby při pečení maso nepopraskalo, obalte ho plátky pancetty. Vložte do pekáče vymazaného olejem, překryjte čtvercem alobalu a pečte v troubě 40 minut, na posledních 10 minut alobal odstraňte.

4

Sekanou Polpettone Triestino podávejte teplou nebo studenou se zeleninovým salátem.

Pikantní sekaná Polpettone Triestino Foto: archiv Gurmet

Pikantní sekaná Polpettone Triestino. Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama