Pečené kuře s citronem a tymiánem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečené kuře s citronem a tymiánem  Foto:
Pečené kuře s citronem a tymiánem
Foto: archiv Kikkoman

Oblíbené pečené kuře zkuste tentokrát připravit s malou obměnou. Nasládlá Teriyaki marináda vytvoří spolu se svěžím citronem a voňavým tymiánem výtečnou chuť.

Suroviny
celé kuře, omyté a osušené 1 ks (cca 1,5 kg)
palice česneku překrojená napůl 1 ks
změklé máslo 50 g
marináda Kikkoman Teriyaki 1 lžíce
citron překrojený napůl 1 ks
čerstvé lístky tymiánu 1 lžíce
brambory, oloupané a nakrájené na větší kousky 700 g
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory vařte 10 minut, pak je slijte. Máslo smíchejte s marinádou Teriyaki a lístky tymiánu. Směsí potřete celé kuře, pak do dutiny vložte citron a česnek. Kuře vložte do velkého pekáče a rozložte kolem něj brambory.

2

Pečte v troubě 75 minut, brambory pravidelně otáčejte, dokud nebudou upečené a křupavé.

3

PRIMA TIP: Podávejte s vaší oblíbenou zeleninou.

Pečené kuře s citronem a tymiánem  Foto:

Pečené kuře s citronem a tymiánem, foto: archiv Kikkoman

Článek

Kikkoman - tradiční japonská omáčka  Foto:

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních surovin, kterými...
Videa

reklama

reklama