Muffiny s lesním ovocem a drobenkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 12 ks
Muffiny s lesním ovocem a drobenkou Foto:
Muffiny s lesním ovocem a drobenkou
Foto: Cherries On Top

Tohle jsou vlastně úplně klasické muffiny. Jsou vláčné, sladké tak akorát, a drobenka na vrchu je příjemným křupavým zpestřením. Ovoce zvolte podle toho, co právě máte po ruce na zahrádce nebo v mrazáku.

Suroviny
Na drobenku:
studené máslo 50 g
mleté mandle 50 g
Na těsto:
prášek do pečiva 3 lžičky
sůl 1 špetka
vejce 3 ks
rozpuštěné máslo 170 g
drobné ovoce (může být i mražené) 170 g
Postup
1

Předehřejte si troubu na 180 °C.

2

Všechny suroviny na drobenku rychle zpracujte v drolivé těsto tak, aby vám zbytečně dlouho neměklo máslo venku. Dejte do lednice a vrhněte se na muffiny.

3

Cukr, hladkou mouku, prášek do pečiva a špetku soli pořádně promíchejte ve větší míse. V další míse rozšlehejte vejce, přidejte zakysanou smetanu a rozpuštěné máslo a rozšlehejte do hladka. Vlijte tekutou směs k té sypké a lehce promíchejte, ale jenom trochu! Těsto se nesmí přemíchat, radši ať v tom máte nerozmíchané kusy těsta než úplně hladkou hmotu. Rychle a zlehka zapracujte i ovoce.

4

Muffinový plech vyložte dvanácti košíčky. Plňte těstem kus pod okraj, aby vám nevytekly úplně všude. Na závěr posypejte drobenkou z lednice. Dejte do trouby na 20 minut a voilá! Muffiny jsou na světě. Snězte je ideálně ještě ten samý den, to jsou nejlepší.

Muffiny s lesním ovocem a drobenkou Foto:

Muffiny s lesním ovocem a drobenkou, foto: Cherries On Top

cherries on topTřešinka na dortu...

Bára K. je autorkou relativně mladého blogu CherriesOnTop.blogspot.com. Vášeň pro pečení ji chytla už ve dvanácti letech, kdy se bez bázně vrhla na pečení vánočního cukroví, a o pár let později začala psát svůj první blog.

Nyní se jako osmnáctiletá věnuje pečení na zakázku, fotografování a hudbě, studuje klavír a flétnu na hudebním gymnáziu. Ve volném čase píše recenze jídel z pražských restaurací.

Videa

reklama

reklama