Kuřecí polévka vonící po limetkách (sopa de lima)

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí polévka vonící po limetkách (sopa de lima) Foto:
Kuřecí polévka vonící po limetkách (sopa de lima)
Foto: Just Spice

Recept vychází z tradičního mayského salátu T’zik s trhaným masem a křupavou zeleninou ochucenou pomerančovou zálivkou. Kombinací s tortilovými chipsy a vývarem ochuceným limetami získáte skvělou svěží polévku do těchhle krásných jarních dní.

Suroviny
tortilové chipsy 1 balení
domácí kuřecí vývar 1,5 l
šťáva z jedné limety
avokádo, oloupané a pokrájené na kousky 1 ks
limety pokrájené na klínky 2 ks
Na T’zik:
vařené kuřecí nasi natrhané na kousky 300 g
ředkvičky, najemno pokrájené 3 ks
červená cibule, pokrájená na velmi jemná půlkolečka 1/4 ks
koriandrová nať 2 lžíce
pažitka, pokrájená 2 lžíce
habanero chilli, jemně nasekané (koupíte v JUST SPICE) 1 ks
šťáva z hořkého pomeranče (nebo 1:1 šťávu z obyčejného pomeranče a z grepu) 60 ml
sůl
Postup
1

Zlehka smíchejte všechny suroviny na T’zik, odložte.

2

Vývar přiveďte k varu, dochuťte limetovou šťávou, případně solí a pepřem.

3

T’zik rozdělte do misek, přelijte vývarem. Podávejte s tortilovými chipsy, avokádem a klínky limet k dochucení.

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.

Videa

reklama

reklama