Indické hamburgery s červenou řepou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Indické hamburgery s červenou řepou  Foto:
Indické hamburgery s červenou řepou
Foto: Marek Kučera

Takzvané vadai patří v Indii ke klasice stejně jako naše karbanátky. Jsou ovšem čistě nemasové a pěkně pikantní, jak se na převážně vegetariánskou a celkově rozpálenou zemi sluší.

Další skvělé recepty z luštěnin najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Sváteční pohoda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.
Suroviny
malá červená řepa, nastrouhaná 2 ks
cizrna nebo čočka nebo směs 1 hrnek
semínka fenyklu 1 lžička
kurkuma 1 špetka
trocha lístků koriandru
strouhaný kokos 2 lžíce
cibule, ouloupaná a nakrájená 1 ks
rostlinný olej nebo přepuštěné máslo na smažení
Postup
1

Luštěniny, chilli papričky a semínka fenyklu namočte na 1 hodinu do vody. Sceďte je a v robotu rozšlehejte na hrubší směs. Nejprve rozmixujte chilli papričky, pak přidejte luštěniny.

2

V míse prohněťte vzniklou směs s nastrouhanou řepou, cibulí, kokosem, solí podle chuti, kurkumou a nasekaným koriandrem.

3

V pánvi rozehřejte olej. Ze směsi tvarujte malé placičky a po částech je smažte v rozehřátém oleji na středním stupni.

Indické hamburgery s červenou řepou  Foto: Indické hamburgery s červenou řepou; foto: Marek Kučera

Uložit

Videa

reklama

reklama

\n