Otestujte nejlepší recepty na oblíbené plněné žampiony

Plněné portobello houby ve stylu caprese  Foto:
Plněné portobello houby ve stylu caprese
Foto: All

Plněné žampiony jsou oblíbeným předkrmem nebo skvělým tipem na rychlou a lehkou večeři. Způsobů, jak je připravit, existuje mnoho a fantazii se v tomto případě meze nekladou! Inspirujte se našimi recepty...

 

Klasické bílé žampiony mají velmi jemnou chuť a můžete je tedy zapéct i s chuťově výraznou náplní. Pokud zvolíte hnědé žampiony, volte jemnější náplň, aby vynikla výraznější houbová chuť. Což platí i u lesních hub – obdobně se dají nadívat třeba holubinky, masáci i hříbky.

A rozhodně vyzkoušejte výborné houby Portobello, což je také druh žampionu, ale větší velikosti, do kterého se vejde ještě víc lahodné náplně.

Recept

Plněné žampiony ala pizza pepperoni  Foto:

Plněné žampiony à la pizza pepperoni

Plněné žampiony jsou velmi oblíbená chuťovka. Jsou rychle hotové, jednoduché na přípravu a s náplní si můžete pohrát podle aktuální chuti. Pokud máte právě chuť na pizzu,...

Recept

Pečený žampiónový salát s kozím sýrem Foto:

Pečený žampionový salát s kozím sýrem

Není salát jako salát. Tento je díky žampionům a slanině natolik vydatný, že vám s pár krajíci opečeného chleba bude stačit i jako lehčí hlavní chod.

Recept

Nadívané žampiony Foto:

Nadívané houby

Zajímavý předkrm zahrnuje prvky italské kuchyně, škvarky mu ale dávají skvělou domáckou příchuť. Stejně můžete upravit i chuťově výraznější houby portobello.

Recept

Grilované hnědé žampióny s kozím sýrem a špenátem Foto:

Grilované hnědé žampióny s kozím sýrem a špenátem

Tento pokrm může být podáván s toustem jako samostatný předkrm, nebo jako chutné vegetariánské jídlo. Pro změnu můžete použít i houby Portobello.

Recept

Plněné portobello houby ve stylu caprese  Foto:

Plněné Portobello houby ve stylu caprese

Velké hnědé žampiony Portobello si přímo říkají o nějakou výtečnou náplň. Zkuste třeba tuto ve stylu caprese, s mozzarelou, čerstvými rajčaty, bazalkou a balzamikovým glazé.

Recept

Plněné žampiony na grilu  Foto:

Plněné žampiony na grilu

Velmi chutný a jednoduchý recept na suroviny i přípravu, který můžete pojmout jako pestrou přílohu nebo hlavní chod.

Recept

Portobello s petrželovou ricottou a sýrem halloumi Foto:

Portobello s petrželovou ricottou a sýrem Halloumi

Sýr Halloumi v žampionech a k tomu ještě s ricottou? Neuvěřitelně dobrá kombinace! Takovou večeři si rád připraví i leckterý milovník masa!
Připravila Klára Michalová

Videa

reklama

reklama