Beze zbytku: Křupavé vafle ze zbylé rýže s kimchi a slaninou

Moje hodnocení
0x

Až budete příště vařit rýži, připravte jí schválně o něco víc a přebytky rychle zchlaďte. Druhý den bude rýže z lednice sypká, lehce ztvrdlá a to je ta správná konzistence třeba na oblíbenou smaženou rýži. Nebo připravte tyto křupavé vafle s výraznou chutí. Poslouží jako rychlá večeře, kterou si nebudete líní uvařit klidně jen sami pro sebe. A pokud nemáte vaflovač, klidně z rýžové směsi usmažte placičky na pánvi, výsledek je stejně skvělý!

2 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do větší mísy dejte den starou uvařenou rýži. Přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku, na malé kostičky nakrájenou slaninu, překrájené kimchi, lžičku korejské chilli pasty gochujang, vejce, sójovou omáčku a škrob.
  2. Směs důkladně promíchejte a nechte stranou, zatímco budete rozehřívat vaflovač.
  3. Ten před použitím postříkejte nebo potřete olejem. Když je vaflovač dostatečně rozehřátý, navršte do něj rýžovou směs ve vyšší vrstvě a přístroj zavřete. Nechte péct tak dlouho, až bude vafle opečená dozlatova a dokřupava.
  4. Zatímco se peče, v pánvičce připravte sázená vejce.
  5. Upečenou vafli opatrně vyjměte z přístroje pomocí dřevěných špachtlí, přesuňte ji na talíř a navrch položte sázené vejce. Pokapejte chilli olejem a posypte zbylou jarní cibulkou.

PRIMA TIP: Udržitelnosti jsme v tomto případě vyhověli i trochu jinak. Recept je nafocený repasovaným telefonem z online tržiště refurbed, které nabízí odborně repasované produkty se zárukou. Nejde jen o elektroniku, jako jsou telefony, tablety či notebooky. Najdete tu i zařízení pro domácnost včetně kuchyňských spotřebičů, jako je třeba Thermomix. Nejenže ušetříte až 40 % ceny, ale zároveň si můžete užít dobrý pocit z toho, že podporujete cirkulární ekonomiku.

Vyzkoušejte také smaženou rýži Nasi goreng podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Smažená rýže Nasi goreng podle Zdeňka Pohlreicha

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty