Suroviny
- jasmínová rýže (uvařená, den stará) 1,5 hrnku
- jarní cibulka 2 ks
- uzená slanina 100 g
- kimchi 2 vrchovaté lžíce
- gochujang 1 lžička
- vejce (do rýžové směsi) 1 ks
- sójová omáčka 2 lžíce
- škrob 1 lžíce
- olej (na potření přístroje nebo do pánve)
- vejce 2 ks
- chilli olej (k podávání)

Postup přípravy
- Do větší mísy dejte den starou uvařenou rýži. Přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku, na malé kostičky nakrájenou slaninu, překrájené kimchi, lžičku korejské chilli pasty gochujang, vejce, sójovou omáčku a škrob.
- Směs důkladně promíchejte a nechte stranou, zatímco budete rozehřívat vaflovač.
- Ten před použitím postříkejte nebo potřete olejem. Když je vaflovač dostatečně rozehřátý, navršte do něj rýžovou směs ve vyšší vrstvě a přístroj zavřete. Nechte péct tak dlouho, až bude vafle opečená dozlatova a dokřupava.
- Zatímco se peče, v pánvičce připravte sázená vejce.
- Upečenou vafli opatrně vyjměte z přístroje pomocí dřevěných špachtlí, přesuňte ji na talíř a navrch položte sázené vejce. Pokapejte chilli olejem a posypte zbylou jarní cibulkou.
PRIMA TIP: Udržitelnosti jsme v tomto případě vyhověli i trochu jinak. Recept je nafocený repasovaným telefonem z online tržiště refurbed, které nabízí odborně repasované produkty se zárukou. Nejde jen o elektroniku, jako jsou telefony, tablety či notebooky. Najdete tu i zařízení pro domácnost včetně kuchyňských spotřebičů, jako je třeba Thermomix. Nejenže ušetříte až 40 % ceny, ale zároveň si můžete užít dobrý pocit z toho, že podporujete cirkulární ekonomiku.
Vyzkoušejte také smaženou rýži Nasi goreng podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Smažená rýže Nasi goreng podle Zdeňka Pohlreicha