Suroviny
- žampiony (velké) 4 ks
- prosciutto crudo 100 g
- strouhaný parmazán 50 g
- chilli papričky 1 ks
- česnek (jemně nasekaný) 4 stroužky
- oregano (čerstvé) 2 snítky
- olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Houbám vyloupněte nohu, kterou společně se šunkou, parmezánem, česnekem a chilli papričkou nasekejte na menší kousky.
- Směs řádně promíchejte, osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a přidejte čerstvé oregano. Klobouky žampionů zakápněte olivovým olejem.
- Naplňte směsí klobouky tak, aby lehce přetékaly, při grilování totiž zmenší svůj objem přibližně o polovinu. Rozpalte gril na střední teplotu, rošt potřete tukem a vložte žampiony. Pečte přibližně 15 minut.
- Podávejte jako přílohu ke grilovanému masu nebo při větším množství jako hlavní chod společně s čerstvou bagetou či olivovým chlebem.
- Prima tip: Náplň můžete obohacovat podle toho, co najdete doma, avšak kombinace sýr – šunka – bylinky by měla být zachována.