Suroviny
- brambory grenaille 400 g
- barevná paprika 2 ks
- červená cibule 1 ks
- extra virgin olivový olej 1 lžíce + na zakápnutí
- černé olivy (Kalamáta) 200 g
- oregano
- citrony 1 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- kopr 1 snítka
- lístky meduňky 8 ks
- feta 120 g
Postup přípravy
- Omyjte brambory, uvařte je v osolené vodě doměkka, sceďte, nechte vychladnout a rozpulte.
- Papriky zbavte jádřince a nakrájejte na kousky, cibuli oloupejte a nakrájejte na proužky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a papriku s cibulí krátce orestujte. Nechte vychladnout.
- Do mísy k bramborám přidejte nakládané olivy, orestovanou papriku s cibulí, oregano, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a nechte asi 15 minut odležet.
- Salát rozdělte na talíře, přidejte čerstvý kopr, lístky meduňky a rozdrobený sýr feta. Zakápněte kvalitním olivovým olejem a ihned podávejte.
PRIMA TIP: K řízku se tento bramborový salát úplně nehodí, ale skvěle bude pasovat ke grilovaným rybám nebo k pečenému kuřeti.
Vyzkoušejte také klasický řecký salát podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Řecký salát – autentický recept na prázdninovou klasiku, jak ji dělají Řekové