Najděte si recept
Na co máte chuť?

Sicilský kuskus s kurkumou a grilovanou zeleninou
Těstovinové saláty jsou vděčnou přílohou ke každé grilovačce. Zkuste to tentokrát trochu jinak a připravte ho ze speciální drobnozrnné těstoviny, která skvěle doplní zeleninu z grilu. O recept se s námi podělil Zdeněk Pohlreich v nové řadě Rozpal to, šéfe!
do 30 minut
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Vložte kuskus do osolené vroucí vody.
- Mezitím ogrilujte zeleninu. Z chřestu odkrojte dřevnatou část a dejte ho na gril. Papriky i cuketu nakrájejte na větší kusy, opepřete, osolte a zakápněte olejem. Nechte s chřestem grilovat do změknutí. Pak všechnu zeleninu sundejte z grilu a nakrájejte na malé kousky.
- Přidejte nadrobno nasekaný česnek a oregáno. Vsypte trošku kurkumy a sušeného koriandru. Vše smíchejte s uvařeným kuskusem. Zakápněte olejem, citronovou šťávu a kapkou balzamikového octa. Dochuťte případně ještě solí a pepřem. Podávejte s citronem.
PRIMA TIP: Sicilský kuskus je speciální drobná těstovina tvaru malých kuliček. Podobnou těstovinu najdeme v různých kuchyních světa, a pokud neseženete zrovna tu ze SIcílie, klidně ji zaměňte. Na Sardinii mají fregolu, na Slovensku a Maďarsku používají tarhoňu (tu u nás seženete asi nejsnáze), v Izraeli je oblíbený izraelský kuskus, zvaný také giant couscous.