reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pepřené batátové lupínky
Autor: Polévková mánie Pepřené batátové lupínky

Pepřené batátové lupínky

Hodnoceno: 0x
Chipsy pečené v troubě jsou o hodně zdravější než ty fritované v oleji. A pokud vyměníte obyčejnou bramboru za tu sladkou, určitě si pochutnáte a potěšíte i svou linii :)
do 30 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 150 °C, plynovou na stupeň 2.
  2. Batát tence nakrájejte na kolečka. Můžete použít i kráječ na brambory a vytvořit dlouhé, tenké proužky. Obalte v oleji, pepři a soli a naskládejte na pekáč vyložený pečicím papírem. Možná budete lupínky opékat nadvakrát – nebo použijte dva pekáče.
  3. Pečte 12 minut, pravidelně kontrolujte a rychleji opečené vybírejte. Před podáváním nechte vychladnout.

PRIMA TIP: Obdobně můžete připravit i lupínky z červené řepy nebo pastináku.

Pepřené batátové lupínky  Foto: Pepřené batátové lupínky; foto: Polévková mánie

Polévková mánie

Kathryn Brutonová

80 chutí a vůní zabalených do méně než 300 kalorií

Polévková mánie Foto:

Už naše babičky říkávaly, že polévka je grunt. A nejlepší ze všeho je domácí. Jenže co s tím, když nemáme čas? A po pravdě řečeno, klasické polévky – bramboračka, hrachovka, gulášovka – už nás tak trochu nudí. Chtělo by to něco nového, originálního, dobrého a přitom zdravého. A právě tohle vás v této knize čeká.

Spousta receptů, málo kalorií. Exotické chutě z celého světa. Místo smetany a másla jsou tu výživné oleje z ořechů či semínek, aniž by to ve výsledku nějak ubralo na lahodnosti. A co všechno v knize naleznete?

• Polévky pro vegetariány, vegany i pro ty, kteří dodržují speciální dietu

• Polévky krémové i chlazené, bujóny a consommé

• Patnáctiminutové polévky pro dny, kdy opravdu nestíháte

• Polévky ze superpotravin pro superzdravou vzpruhu

• Nízkokalorické přílohy a snídaňové misky

Vydalo Nakladatelství Metafora.

reklama