Chipsy pečené v troubě jsou o hodně zdravější než ty fritované v oleji. A pokud vyměníte obyčejnou bramboru za tu sladkou, určitě si pochutnáte a potěšíte i svou linii :)
2 porce
30 minut
Suroviny
sladká brambora (batát), omytá a oškrábaná
1/2 ks
Řepkový olej
1 lžíce
čerstvě namletý pepř (černý nebo směs barevných pepřů)
1/2 lžičky
Sůl
1 větší špetka
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 150 °C, plynovou na stupeň 2.
Batát tence nakrájejte na kolečka. Můžete použít i kráječ na brambory a vytvořit dlouhé, tenké proužky. Obalte v oleji, pepři a soli a naskládejte na pekáč vyložený pečicím papírem. Možná budete lupínky opékat nadvakrát – nebo použijte dva pekáče.
Pečte 12 minut, pravidelně kontrolujte a rychleji opečené vybírejte. Před podáváním nechte vychladnout.