Daniel Combi

Bombolone Cioccolato – italské čokoládové koblihy plněné nugátovým krémem

Moje hodnocení
5x

V pátém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil italský cukrář Daniel Combi nadýchané smažené koblihy plněné lahodným krémem a zdobené čokoládovou polevou. Dekadentní dezert se hodí na slavnostní příležitost, určitě s ním své hosty okouzlíte.

1 porce
120 minut
italská

Těsto

Krém

Poleva

  • smetana (35 %) 100 g
  • mléčná čokoláda (40 %) 150 g
  • lískooříšková pasta (100 %) 35 g

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte obě mouky, kakao a sušené droždí. Míchejte a postupně přidávejte celá vejce a mléko. Změklé máslo rozmíchejte s rozpuštěnou čokoládou, osolte špetkou soli a po částech přimíchejte do těsta. Na závěr přidejte nadvakrát cukr a rum. Těsto přikryjte a nechte vykynout.
  2. Mezitím si připravte krém. Cukr smíchejte se škrobem, žloutkem a špetkou soli. Přilijte část mléka smíchaného se smetanou. Celou směs pak vmíchejte ke zbytku mléka se smetanou. Povařte krém za stálého míchání do zhoustnutí. Vsypte mléčnou čokoládu a jakmile se rozpustí, přilijte krém z lískových ořechů a rozmíchejte.
  3. Vykynuté těsto rozdělte na osm kuliček (jedna 69 g). Položte kuličky na pečicí papír a nechte je ještě hodinu a půl kynout.
  4. Teď je čas připravit si polevu. Čokoládu rozpusťte na vodní lázni, vmíchejte zahřátou smetanu a lískooříškový krém.
  5. Do vyšší vrstvy rozpáleného oleje vložte koblihy. Dávejte pozor, abyste nesahali na těsto. Vystřihněte papír kolem koblih a na něm je vložte do oleje. Papír co nejdříve vyndejte. Koblihy smažte zhruba minutu a půl až dvě minuty z obou stran. Můžete je v průběhu pečení obrátit vícekrát. Hotové bombolone plňte velkým množství krému a namočte vrchní část do polevy.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Daniel Combi


Přečtěte si také

Recepty