Bombolone Cioccolato – italské čokoládové koblihy plněné nugátovým krémem
Zdroj: FTV Prima
Bombolone Cioccolato – italské čokoládové koblihy plněné nugátovým krémem
Zdroj:
FTV Prima
V pátém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil italský cukrář Daniel Combi nadýchané smažené koblihy plněné lahodným krémem a zdobené čokoládovou polevou. Dekadentní dezert se hodí na slavnostní příležitost, určitě s ním své hosty okouzlíte.
1 porce
120 minut
italská
Postup přípravy
-
V míse smíchejte obě mouky, kakao a sušené droždí. Míchejte a postupně přidávejte celá vejce a mléko. Změklé máslo rozmíchejte s rozpuštěnou čokoládou, osolte špetkou soli a po částech přimíchejte do těsta. Na závěr přidejte nadvakrát cukr a rum. Těsto přikryjte a nechte vykynout.
-
Mezitím si připravte krém. Cukr smíchejte se škrobem, žloutkem a špetkou soli. Přilijte část mléka smíchaného se smetanou. Celou směs pak vmíchejte ke zbytku mléka se smetanou. Povařte krém za stálého míchání do zhoustnutí. Vsypte mléčnou čokoládu a jakmile se rozpustí, přilijte krém z lískových ořechů a rozmíchejte.
-
Vykynuté těsto rozdělte na osm kuliček (jedna 69 g). Položte kuličky na pečicí papír a nechte je ještě hodinu a půl kynout.
-
Teď je čas připravit si polevu. Čokoládu rozpusťte na vodní lázni, vmíchejte zahřátou smetanu a lískooříškový krém.
-
Do vyšší vrstvy rozpáleného oleje vložte koblihy. Dávejte pozor, abyste nesahali na těsto. Vystřihněte papír kolem koblih a na něm je vložte do oleje. Papír co nejdříve vyndejte. Koblihy smažte zhruba minutu a půl až dvě minuty z obou stran. Můžete je v průběhu pečení obrátit vícekrát. Hotové bombolone plňte velkým množství krému a namočte vrchní část do polevy.
Bombolone Cioccolato – italské čokoládové koblihy plněné nugátovým krémem 2
Zdroj: FTV Prima
Bombolone Cioccolato – italské čokoládové koblihy plněné nugátovým krémem 2
Zdroj:
FTV Prima
Bombolone Cioccolato – italské čokoládové koblihy plněné nugátovým krémem 3
Zdroj: FTV Prima
Bombolone Cioccolato – italské čokoládové koblihy plněné nugátovým krémem 3
Zdroj:
FTV Prima