Těsto
Krém
- mléko 275 g
- smetana (35 %) 100 g
- žloutek 75 g
- cukr krupice 57 g
- kukuřičný škrob 38 g
- mléčná čokoláda (40 %) 75 g
- lískooříšková pasta (100 %) 75 g
Poleva
- smetana (35 %) 100 g
- mléčná čokoláda (40 %) 150 g
- lískooříšková pasta (100 %) 35 g
Postup přípravy
- V míse smíchejte obě mouky, kakao a sušené droždí. Míchejte a postupně přidávejte celá vejce a mléko. Změklé máslo rozmíchejte s rozpuštěnou čokoládou, osolte špetkou soli a po částech přimíchejte do těsta. Na závěr přidejte nadvakrát cukr a rum. Těsto přikryjte a nechte vykynout.
- Mezitím si připravte krém. Cukr smíchejte se škrobem, žloutkem a špetkou soli. Přilijte část mléka smíchaného se smetanou. Celou směs pak vmíchejte ke zbytku mléka se smetanou. Povařte krém za stálého míchání do zhoustnutí. Vsypte mléčnou čokoládu a jakmile se rozpustí, přilijte krém z lískových ořechů a rozmíchejte.
- Vykynuté těsto rozdělte na osm kuliček (jedna 69 g). Položte kuličky na pečicí papír a nechte je ještě hodinu a půl kynout.
- Teď je čas připravit si polevu. Čokoládu rozpusťte na vodní lázni, vmíchejte zahřátou smetanu a lískooříškový krém.
- Do vyšší vrstvy rozpáleného oleje vložte koblihy. Dávejte pozor, abyste nesahali na těsto. Vystřihněte papír kolem koblih a na něm je vložte do oleje. Papír co nejdříve vyndejte. Koblihy smažte zhruba minutu a půl až dvě minuty z obou stran. Můžete je v průběhu pečení obrátit vícekrát. Hotové bombolone plňte velkým množství krému a namočte vrchní část do polevy.
Bombolone Cioccolato – italské čokoládové koblihy plněné nugátovým krémem 2 Zdroj: FTV Prima
Bombolone Cioccolato – italské čokoládové koblihy plněné nugátovým krémem 3 Zdroj: FTV Prima