zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bombolone Cioccolato – italské čokoládové koblihy plněné nugátovým krémem
Autor: FTV Prima Bombolone Cioccolato – italské čokoládové koblihy plněné nugátovým krémem

Bombolone Cioccolato – italské čokoládové koblihy plněné nugátovým krémem

Hodnoceno: 5x
V pátém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil italský cukrář Daniel Combi nadýchané smažené koblihy plněné lahodným krémem a zdobené čokoládovou polevou. Dekadentní dezert se hodí na slavnostní příležitost, určitě s ním své hosty okouzlíte.
nad 2 hodiny
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Šéfem za pár minut (5) - Bombolone chocolato

 

reklama

Postup

  1. V míse smíchejte obě mouky, kakao a sušené droždí. Míchejte a postupně přidávejte celá vejce a mléko. Změklé máslo rozmíchejte s rozpuštěnou čokoládou, osolte špetkou soli a po částech přimíchejte do těsta. Na závěr přidejte nadvakrát cukr a rum. Těsto přikryjte a nechte vykynout. 
  2. Mezitím si připravte krém. Cukr smíchejte se škrobem, žloutkem a špetkou soli. Přilijte část mléka smíchaného se smetanou. Celou směs pak vmíchejte ke zbytku mléka se smetanou. Povařte krém za stálého míchání do zhoustnutí. Vsypte mléčnou čokoládu a jakmile se rozpustí, přilijte krém z lískových ořechů a rozmíchejte. 
  3. Vykynuté těsto rozdělte na osm kuliček (jedna 69 g). Položte kuličky na pečicí papír a nechte je ještě hodinu a půl kynout. 
  4. Teď je čas připravit si polevu. Čokoládu rozpusťte na vodní lázni, vmíchejte zahřátou smetanu a lískooříškový krém. 
  5. Do vyšší vrstvy rozpáleného oleje vložte koblihy. Dávejte pozor, abyste nesahali na těsto. Vystřihněte papír kolem koblih a na něm je vložte do oleje. Papír co nejdříve vyndejte. Koblihy smažte zhruba minutu a půl až dvě minuty z obou stran. Můžete je v průběhu pečení obrátit vícekrát. Hotové bombolone plňte velkým množství krému a namočte vrchní část do polevy. 
Bombolone Cioccolato – italské čokoládové koblihy plněné nugátovým krémem
Autor: FTV Prima Bombolone Cioccolato – italské čokoládové koblihy plněné nugátovým krémem
Bombolone Cioccolato – italské čokoládové koblihy plněné nugátovým krémem
Autor: FTV Prima Bombolone Cioccolato – italské čokoládové koblihy plněné nugátovým krémem

reklama