Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Mrkvové koblihy s jogurtovou polevou

15 ks porcí
do 2 hodin
Mrkvové koblihy s jogurtovou polevou
Mrkvové koblihy s jogurtovou polevou Autor: Na talířek - Petra Novotná
Odepřít dětem sladké je téměř nesplnitelný úkol. Tyhle kobližky mají jednu přidanou hodnotu a to je mrkev. Chutnají fakt skvěle, jsou voňavé a krásná bílá jogurtová poleva jim dodá další chuť a šmrnc.
Reklama

Suroviny (15 ks porcí)

Reklama

Postup

  1. Nejdříve dejte vařit mrkev do vody zhruba na 20 minut. Potřebujete, aby úplně změkla.
  2. Mezitím, co se vaří mrkev, dejte máslo do malého rendlíčku a opatrně na mírném plameni zahřívejte, dokud lehce nezhnědne, ale pozor, nepřepalte ho! Přelejte do misky a nechte vychladnout.
  3. Mléko zahřejte a přisypte droždí, nechte chvilku vyběhnout.
  4. Mrkev slijte, přidejte dvě lžíce smetany a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Nechte vychladnout.
  5. Mouku smíchejte s cukrem, kořením a špetkou soli. Přidejte vajíčko, žloutky, mléko a máslo a nakonec rozmixovanou vychladlou mrkev. Těsto nechte pořádně pomocí hnětacího háku zpracovat v robotu (nebo uhněťte vařečkou) a nechte 1 hodinu kynout.
  6. Po hodině těsto vyklopte na pomoučněnou plochu a válečkem uválejte na zhruba 1,5 cm silnou placku.
  7. Vykrajujte kolečka a dovnitř koleček udělejte malou díru. (Já použila 8cm a 2cm průměr koleček, jestli doma nemáte taková vykrajovátka, můžet improvizovat – sklenice a víčko a pod.)
  8. Skládejte na pečicí papír, jeden kobližek vedle druhého. Přikryjte utěrkou a nechte dalších 45 minut kynout.
  9. Připravte si jogurtovou polevu, rozehřejte 4 lžíce třtinového cukru a přidejte k němu asi 2 lžíce vody. Měl by vám vzniknout sirup. Ten smíchejte s jogurtem a dejte do lednice ztuhnout.
  10. Rozpalte větší množství oleje, ve kterém budete kobližky smažit z obou stran, dokud nebudou hnědé. Jakmile vychladnou, polijte je jogurtovou polevou. Čím je ozdobíte, už je jenom na vás. My jsme použili naše oblíbené zdobení z obchodu Marks & Spencer, protože je obarvené jenom přírodními barvami (řepa, špenát, kurkuma).
Reklama

Mrkvové koblihy s jogurtovou polevou  Foto:

Mrkvové koblihy s jogurtovou polevou, foto: Petra Novotná / Natalířek.cz

Na talířek.cz Foto: Co si dáme na talířek?

Jmenuji se Petra, jsem Ambassador ve společnosti Jamie Oliver Food Revolution a se svojí dcerou Lindou vám chci ukázat, že vaření s dětmi může být skvělá zábava. Pojďme děti přirozeně naučit jíst dobře, poznat kvalitní suroviny, nestresovat je tím, co můžou a nemůžou, a hlavně se naučme užít si společný čas v kuchyni.

Na našem společném blogu Natalířek.cz najdete recepty, videa, postřehy a tipy, které vám snad přinesou tu správnou inspiraci pro vaření s dětmi a pro děti.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama