Dezert
- cuketa 1 kus
Head
- listové těsto 1 kus
- citronová šťáva 1 dávka
- rum 1 dávka
Dezert
- strouhanka 1 dávka
Head
- máslo 125 g
- hrozinky (dávka - volitelné ) 1 dávka
Postup přípravy
1
Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké plátky
Ochutíme citronovou šťávou
Formu vymažeme máslem a vyskládáme do ní jablka až po okraj
Pokud chceme do koláče přidat rozinky nebo ořechy, smícháme je s jablky a touto směsí vyložíme formu
Směs zakryjeme tence vyváleným plátem listového těsta, které ořízneme podle tvaru formy
Propícháme ho vidličkou, aby během pečení nevyběhlo
Pečeme v předehřáté troubě na 180oC asi 30 minut
2
Skořicový přeliv na koláč si připravíme tak, že v hrnci rozehřejeme máslo, přimícháme skořicový cukr a rum dle chuti, mícháme, dokud směs nezhoustne
Upečený koláč vyklopíme a ještě teplý ho polijeme vzniklým přelivem
Cukety rozpůlíme, vydlabeme dužinu a okořeníme
Na pánvi orestujememleté maso, přidáme koření, necháme lehce zchladnout, přidáme vejce,strouhanku
Touto masovou směsí naplníme lodičky cuket, dáme zapéct, předdokončením je posypeme sýrem