Kopřivovo-špenátová směs s vejcem

Moje hodnocení
13x

Čerstvě vyrašené lístky kopřiv jsou zásobárnou vitamínů a minerálů a byla by věčná škoda je pořádně nevyužít. Kromě tradiční kopřivové nádivky a krémové polévky zkuste tento plevel využít i jako hlavní hvězdu a připravte ho jako špenát (ideálně i v kombinaci se špenátem, který směs zjemní).

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Listy kopřiv dopředu spařte, abyste se nepopálili.
  2. Cibuli nasekejte nadrobno a nechte ji zpěnit na másle. Česnek nakrájejte na plátky a společně s cibulí chvilku restujte. Poté přidejte kopřivové listy a špenát. Osolte, opepřete a nechte je krátce zavadnout.
  3. Do směsi vyklepněte jedno vajíčko a promíchejte. Hotovou směs můžete podávat jako přílohu či jako předkrm s kouskem pečiva.

PRIMA TIP: „K svěžímu předkrmu, jako je tento, je ideální volbou aperitiv v podobě sklenky šumivého vína. Prosecco Mionetto D.O.C. Brut, které vyniká svěží chutí s tóny jablka a citrusů, se bude hodit skvěle,“ říká someliér Petr Mašek.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty