Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Moje hodnocení
1x

V chřestové sezoně se hodí mít v zásobě co nejvíc receptů a užít si tohle krátké období naplno. Zelený chřest je báječná surovina, jednoduchá na přípravu a velmi variabilní. Inspirujte se receptem na rychlé špagety s chřestovým pestem a dokřupava vypečenou slaninou a česnekem.

2 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve odlomte dřevnaté stonky chřestu (můžete je schovat třeba na vývar).
  2. Odkrojte třetinu stonků a dejte je na 3 minuty povařit do hrnce s vroucí osolenou vodou. Poté je děrovanou lžící vyndejte, propláchněte studenou vodou a dejte do malého mixéru.
  3. Přilijte asi 100 ml vody z hrnce, citronovou šťávu, sůl, pepř, nastrouhaný parmazán a trochu olivového oleje. Rozmixujte dohladka.
  4. Mezitím do hrnce s vodou po vaření chřestu dejte špagety a uvařte je tak, aby byly al dente. Na poslední 3 minuty přihoďte k těstovinám na kolečka nakrájenou druhou třetinu stonků chřestu.
  5. Na malé pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm uzenou slaninu nakrájenou na kostičky, plátky česneku a zbylé špičky chřestu. Osolte a opepřete.
  6. Uvařené špagety slijte a promíchejte s rozmixovaným chřestem. Nandejte na talíře a navrch rozdělte orestovanou směs. Ozdobte hoblinkami parmazánu.

Vyzkoušejte také dokonalý recept na spaghetti carbonara podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty