návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Brambory s hráškem - Aloo Masala

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Brambory s hráškem - Aloo Masala
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Brambory s hráškem - Aloo Masala
Jedno z nejslavnějších jídel vegetariánské indické kuchyně, aloo masala, v němž se charakter několika základních surovin v čele s hráškem prolíná s celou symfonií chutí a vůní rafinovaných koření. Kdo řekl, že hrášek je nudný?

Článek

Losos s koriandrem a mladým hráškem Foto:

20 výborných receptů se sladkým zeleným hráškem

Mezi velká jarní potěšení bezpochyby patří loupání sladkého hrášku z lusků přímo do pusy. Je v tom něco rozkošně dobyvatelského – nechat prasknout lusk a vybrat z něj ty...

Postup

  1. Neoloupané brambory uvařte, jen co změknou. Sceďte je, oloupejte a nakrájejte na větší kousky.
  2. V silnostěnném kastrolu nebo vyšší pánvi rozehřejte olej na středně vysokém stupni. Vsypte semínka hořčice a chvíli je smažte, až začnou praskat. Přidejte pískavici a smažte ještě jednu minut, pak přidejte česnek, chilli papričky a cibuli a smažte, až zezlátne, asi 8 až 10 minut.
  3. Do kastrolu přidejte nakrájené brambory, hrášek, koriandr, kurkumu, zázvor a vše lehce osolte. Zalijte půl hrnkem vody a uveďte do varu. Teplotu snižte a na mírném stupni vařte pod pokličkou asi 8 až 10 minut. Pokličku sundejte, brambory s hráškem promíchejte a lehce je přitom podrťte a vařte ještě 4 až 5 minut, až se šťáva odpaří, jídlo má být spíš sušší. Podávejte posypané nasekaným koriandrem.

PRIMA TIP: Indická kuchyně se neobejde bez velkého množství koření, obvykle totiž pracujte jen s několik základními, jednoduchými surovinami, především se zeleninou a bramborami. Je dobré mít kořenicí přísady připravené v malých miskách ještě před začátkem přípravy, tak pak bude velmi rychlá. Tamní recepty se také málokdy obejdou bez natě koriandru, který k asijské (a také mexické) kuchyni nerozlučně patří a dnes je běžně k mání i u nás. Jídlu dodá svěží a pikantní nádech.

Brambory s hráškem - Aloo Masala  Foto: Brambory s hráškem - Aloo Masala , Foto: L.A. CREATIVE FOOD