Suroviny
- moučné brambory 1 kg
- rostlinný olej na opékání
- semínka hořčice 1 lžíce
- semínka pískavice 1/2 lžičky
- česnek, rozdrcený 4 stroužky
- čerstvé chilli papričky, rozpůlené 3 ks
- velká cibule nakrájená nahrubo 1 ks
- hrášek, čerstvý nebo mražený 1 hrnek
- mletý koriandr 1,5 lžíce
- mletá kurkuma 1 lžička
- kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
- Sůl
- nasekaný čerstvý koriandr na posypání
Článek
20 výborných receptů se sladkým zeleným hráškem
Mezi velká jarní potěšení bezpochyby patří loupání sladkého hrášku z lusků přímo do pusy. Je v tom něco rozkošně dobyvatelského – nechat prasknout lusk a vybrat z něj ty...
Postup přípravy
- Neoloupané brambory uvařte, jen co změknou. Sceďte je, oloupejte a nakrájejte na větší kousky.
- V silnostěnném kastrolu nebo vyšší pánvi rozehřejte olej na středně vysokém stupni. Vsypte semínka hořčice a chvíli je smažte, až začnou praskat. Přidejte pískavici a smažte ještě jednu minut, pak přidejte česnek, chilli papričky a cibuli a smažte, až zezlátne, asi 8 až 10 minut.
- Do kastrolu přidejte nakrájené brambory, hrášek, koriandr, kurkumu, zázvor a vše lehce osolte. Zalijte půl hrnkem vody a uveďte do varu. Teplotu snižte a na mírném stupni vařte pod pokličkou asi 8 až 10 minut. Pokličku sundejte, brambory s hráškem promíchejte a lehce je přitom podrťte a vařte ještě 4 až 5 minut, až se šťáva odpaří, jídlo má být spíš sušší. Podávejte posypané nasekaným koriandrem.