Suroviny
- brambory (moučné ) 1 kg
- rostlinný olej (na opékání)
- hořčičné semínko 1 lžíce
- pískavice (semínka ) 1/2 lžičky
- česnek (rozdrcený) 4 stroužky
- chilli papričky (čerstvé, rozpůlené) 3 ks
- cibule (velká,nakrájená nahrubo) 1 ks
- hrášek (čerstvý nebo mražený) 1 hrnek
- mletý koriandr 1,5 lžíce
- kurkuma (mletá ) 1 lžička
- zázvor (kousek čerstvého, oloupaného a nastrouhaného)
- koriandr (nasekaný čerstvý, na posypání)
- sůl
Článek
20 výborných receptů se sladkým zeleným hráškem
Mezi velká jarní potěšení bezpochyby patří loupání sladkého hrášku z lusků přímo do pusy. Je v tom něco rozkošně dobyvatelského – nechat prasknout lusk a vybrat z něj ty...
Postup přípravy
- Neoloupané brambory uvařte, jen co změknou. Sceďte je, oloupejte a nakrájejte na větší kousky.
- V silnostěnném kastrolu nebo vyšší pánvi rozehřejte olej na středně vysokém stupni. Vsypte semínka hořčice a chvíli je smažte, až začnou praskat. Přidejte pískavici a smažte ještě jednu minut, pak přidejte česnek, chilli papričky a cibuli a smažte, až zezlátne, asi 8 až 10 minut.
- Do kastrolu přidejte nakrájené brambory, hrášek, koriandr, kurkumu, zázvor a vše lehce osolte. Zalijte půl hrnkem vody a uveďte do varu. Teplotu snižte a na mírném stupni vařte pod pokličkou asi 8 až 10 minut. Pokličku sundejte, brambory s hráškem promíchejte a lehce je přitom podrťte a vařte ještě 4 až 5 minut, až se šťáva odpaří, jídlo má být spíš sušší. Podávejte posypané nasekaným koriandrem.