reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Studená pórková polévka Vichysoisse
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Studená pórková polévka Vichysoisse

Studená pórková polévka Vichysoisse

Hodnoceno: 0x
Nedá se nic dělat, tohle je prostě svatební polévka č. 1. Hebký béžově zelený krém z pórků pojmenovaný podle známých francouzských lázní okouzluje návštěvníky restaurací i svatebčany již desítky let. A je zajímavý i tím, že se podává i vychlazený (nicméně klidně ho můžete i ohřát).
do 1,5 hodiny
4-6 porce

Článek

Pórkový salát s vejcem Foto:

26 TOP receptů s křehkým pórkem v hlavní roli

Pórek je v našich končinách oblíbená zelenina, která má v kuchyni mnoho využití. Můžete ji využít do základu spousty pokrmů, podobně jako cibuli, ale umí zahrát i hlavní...

reklama

Postup

  1. Ve velkém silnostěnném hrnci rozehřejte na středně nízkém stupni máslo. Přidejte pórek a nechte ho 5 minut smažit, ale aby se nezabarvil.
  2. Přidejte brambory a také je krátce osmahněte. Promíchejte, vlijte vývar a uveďte do varu. Na velmi mírném varu povařte asi 35 minut, až bude zelenina hodně měkká. Nechte ji několik minut chladnout.
  3. Polévku pomalu, opatrně (je horká!) a případně po dávkách rozmixujte. Zašlehejte do ní smetanu a dochuťte ji. Na mírném plameni povařte ještě 5 minut, aby se chutě spojily. Budete-li ji podávat studenou, postavte hrnec do mísy naplněné ledovými kostkami a nechte dojít do pokojové teploty, pak ji přesuňte do ledničky. Přetáhněte ji fólií a udržuje v chladu až do podávání.

Studená pórková polévka Vichysoisse  Foto: Studená pórková polévka Vichysoisse; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Vyzkoušejte i další studené polévky, které v horkých dnech dokonale osvěží:

reklama