Suroviny
- kuřecí prsa 400 g
- slunečnicový olej 1 lžíce
- mrkev 2–3 ks
- arašídy (nesolené) 300 g
- dýně 1 ks
- zelí 1/2 hlávky
Marináda
- sójová omáčka 2 lžíce
- hnědý cukr 2 lžíce
- sezamový olej 1 lžíce
- chilli papričky 1 lžička
Postup přípravy
- Smíchejte všechny suroviny na marinádu. Kuře vložte do nekovové mísy a nalijte na něj marinádu. Dobře promíchejte, zakryjte a nechte marinovat nejméně 30 minut. Poté kuře vyndejte a marinádu odložte stranou pro pozdější použití.
- V pánvi wok rozehřejte olej a 1 až 2 minuty restujte kuře ze všech stran, pak ho odložte stranou. V pánvi orestujte mrkev a arašídy, po zhruba 2 minutách přidejte dýni, jarní cibulku a jarní zelí a restujte další 2 minuty. Vraťte do pánve kuře, přidejte marinádu a smažte další 2 minuty, dokud kuře nebude hotové. Okamžitě podávejte.
- PRIMA TIP: Pokud chcete vydatnější jídlo, podávejte s rýží nebo nudlemi.