Akademie kvality

Rajská omáčka s petrželovým knedlíkem krok za krokem

Moje hodnocení
14x

Na rajskou omáčku, klenot naší kuchyně, nedají dopustit ani děti, ani dospělí. Málokteré jídlo je u nás tak populární. Náš recept si naprosto podmaní vaše chuťové buňky, protože nabízí pestrou paletu chutí, které se budou ve vašich ústech postupně rozvíjet. V receptu jsme se ovšem nezaměřili jenom na omáčku, ale také na přílohu, protože knedlík je plnohodnotnou součástí pokrmu. S naším domácím proloženým petrželkou a špetkou muškátového oříšku téměř můžete aspirovat na řád zlaté vařečky.

4 porce
120 minut
česká

Rajská omáčka

Petrželový knedlík

Postup přípravy

  1. Rajská omáčka: Hovězí maso očistěte, prošpikujte špalíčky mrkve a špeku, osolte a opepřete. Maso opečte do zlatova na pánvi a vyjměte.
  2. Na stejné pánvi orestujte na kostičky cibuli, mrkev, celer, petržel a přidejte cukr, rajčatový protlak, divoké koření, skořici a restujte dalších cca 5 minut. Poté přidejte maso a duste doměkka.
  3. Maso vyjměte a omáčku propasírujte přes jemné síto. Můžete zahustit jíškou, dochuťte solí, pepřem, cukrem a zjemněte máslem.
  4. Petrželový knedlík: Žemle nakrájejte na kostičky a opečte v troubě dozlatova. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  5. V míse zamíchejte žemle, mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, nasekanou petržel, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek a sníh z bílků.
  6. Z hotové směsi tvarujte kulaté knedlíky, které vařte na páře 25 minut.

PRIMA TIP: Ze všeho nejdůležitější ovšem je, abyste pečlivě volili suroviny. Ty nejkvalitnější mají na obalu některou ze značek kvality, jako je např. Klasa či Regionální potravina. Je-li totiž kvalitní základ, bude skvělý i výsledek na talíři.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty