Rajská omáčka
- hovězí plec 1 kg
 - špek 100 g
 - cibule 150 g
 - mrkev 150 g
 - celer 150 g
 - petržel 150 g
 - rajský protlak (kvalitní ) 230 g
 - cukr 150 g
 - celá skořice 1 svitek
 - máslo 50 g
 - divoké koření
 - sůl
 - čerstvě namletý pepř
 
Petrželový knedlík
- vejce 2 ks
 - mléko 200 ml
 - houska (rohlíky nebo toustový chléb) 250 g
 - máslo 100 g
 - hladkolistá petržel 50 g
 - muškátový oříšek
 - sůl
 
    
    
Postup přípravy
- Rajská omáčka: Hovězí maso očistěte, prošpikujte špalíčky mrkve a špeku, osolte a opepřete. Maso opečte do zlatova na pánvi a vyjměte.
 - Na stejné pánvi orestujte na kostičky cibuli, mrkev, celer, petržel a přidejte cukr, rajčatový protlak, divoké koření, skořici a restujte dalších cca 5 minut. Poté přidejte maso a duste doměkka.
 - Maso vyjměte a omáčku propasírujte přes jemné síto. Můžete zahustit jíškou, dochuťte solí, pepřem, cukrem a zjemněte máslem.
 - Petrželový knedlík: Žemle nakrájejte na kostičky a opečte v troubě dozlatova. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
 - V míse zamíchejte žemle, mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, nasekanou petržel, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek a sníh z bílků.
 - Z hotové směsi tvarujte kulaté knedlíky, které vařte na páře 25 minut.
 
PRIMA TIP: Ze všeho nejdůležitější ovšem je, abyste pečlivě volili suroviny. Ty nejkvalitnější mají na obalu některou ze značek kvality, jako je např. Klasa či Regionální potravina. Je-li totiž kvalitní základ, bude skvělý i výsledek na talíři.