Jan Punčochář

Kuře na paprice s pečenými paprikami a zakysanou smetanou podle Jana Punčocháře

Moje hodnocení
12x

Šéfkuchař Jan Punčochář připravuje kuře na paprice originálním způsobem – stehna opeče a vaří v omáčce, prsa upeče v troubě, tím omáčka získá silnou chuť. Zvýrazní ji také čerstvá orestovaná paprika, pokud chcete, pár proužků papriky upečte na pánvi zvlášť a maso s omáčkou jimi na závěr ozdobte.

4 porce
60 minut
česká

Postup přípravy

  1. Kuře naporcujte tak, aby byla zvlášť stehna a prsa bez kosti. Nařízněte kuře u krku na prsou k hrudní kosti a pak veďte řez po kosti dolu, podél kosti pak odřízněte prsa na obou stranách. Od kloubů odřízněte stehna a pak veďte řezy podél kosti tak, abyste odřízli co nejvíce masa.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí prsa osolte, opepřete, posypte čtvrtinou sladké papriky, zakápněte olejem (1–2 lžíce budou stačit) a pečte 25 minut v předehřáté troubě.
  3. Stehna osolte, opepřete a opečte ve velkém hrnci na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a přidejte s masu. Papriku zbavte jádřince a semínek, nakrájejte na kostičky a přisypte do pánve k masu. Promíchejte, orestujte ještě 2 minuty, osolte, posypte sladkou paprikou a zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přidejte kuřecí skelet a bobkový list. Přiklopte a pozvolna vařte doměkka asi 40 minut.
  4. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě. Maso a kosti vyjměte a omáčku rozmixujte tyčový mixérem, pak ji propasírujte ještě přes cedník. Vmíchejte obě smetany a povařte 5 minut.
  5. Stehna a pečená prsa podávejte s omáčkou a vařenými těstovinami. Omáčku můžete také ozdobit proužky pečené papriky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jan Punčochář


Přečtěte si také

Recepty