 
                    
                                        
                                    Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka
                                                    
                        Zdroj: archiv Josef Maršálek
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                         
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            archiv Josef Maršálek
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
                                     
                                    
                                                
                        
                                                
                        O tento recept se s námi podělil Josef Maršálek, cukrářský a pekařský mistr, který vedl několik let tým cukrářů a pekařů v obchodním domě Harrods a teď působí v CakeShop Prague v Celetné ulici. Tento nevšední koláč pekl například i pro anglickou královnu.
                                                
                                                
                     
                
                                
                                            
                                                                                    
                                
                                                                                                                
                                
                                                                                                                
                                
                                                                        
                    
    
         
    
    
    Postup přípravy
    - 
        Z másla, mouky a cukru vypracujte drobenku, přidejte vodu a krátce zamíchejte těsto. Na pomoučeném vále rozválejte na sílu 2–3 mm a přeneste do vymazané formy.
    
- 
        Na náplň připravte světlý karamel z oleje a cukru, do kterého přidejte na velké kusy nakrájené lilky. Krátce zamíchejte.
    
- 
        Na dno formy vyložené těstem nasypte kokos, na který umístěte lehce zchladlou náplň. Zbývající těsto přehněte směrem dovnitř na náplň, potřete vodou a posypejte hnědým cukrem.
    
- 
        Pečte pomalu v předehřáté troubě při 170 °C asi 45 minut dozlatova.
    
                
                             
                    
                                        
                                    Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka
                                                    
                        Zdroj: archiv Josef Maršálek
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                         
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            archiv Josef Maršálek