reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka
Autor: archiv Josef Maršálek Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka

Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka

Hodnoceno: 0x
O tento recept se s námi podělil Josef Maršálek, cukrářský a pekařský mistr, který vedl několik let tým cukrářů a pekařů v obchodním domě Harrods a teď působí v CakeShop Prague v Celetné ulici. Tento nevšední koláč pekl například i pro anglickou královnu.
do 1,5 hodiny
6–8 porcí

reklama

reklama

Suroviny (6–8 porcí)

Těsto:

Náplň:

Dokončení:

Postup

  1. Z másla, mouky a cukru vypracujte drobenku, přidejte vodu a krátce zamíchejte těsto. Na pomoučeném vále rozválejte na sílu 2–3 mm a přeneste do vymazané formy.
  2. Na náplň připravte světlý karamel z oleje a cukru, do kterého přidejte na velké kusy nakrájené lilky. Krátce zamíchejte.
  3. Na dno formy vyložené těstem nasypte kokos, na který umístěte lehce zchladlou náplň. Zbývající těsto přehněte směrem dovnitř na náplň, potřete vodou a posypejte hnědým cukrem.
  4. Pečte pomalu v předehřáté troubě při 170 °C asi 45 minut dozlatova. 
Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka
Autor: archiv Josef Maršálek Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka

reklama

Související témata: Sladké