Domácí špecle s topinambury, pečeným česnekem a špenátem
Zdroj: Coolinářka
Domácí špecle s topinambury, pečeným česnekem a špenátem
Zdroj:
Coolinářka
Neznáte zeleninu zvanou topinambur neboli židovské brambory? To byste ji měli co nejdříve ochutnat! Je to jedna z mála plodin, která se sklízí i během zimy. Hodí se na polévky a hutné krémy, přílohu i součást hlavního jídla!
Postup přípravy
-
Houby namočte do horké vody a troubu nechte předehřát na 190 °C.
-
Do pekáče dejte oloupané a na menší kousky nakrájené topinambury.
-
Můžete je i předvařit do poloměkka.
-
Společně je dejte péct s rozkrojenou palicí česneku, nasekaným rozmarýnem, solí a olivovým olejem. Pečte asi 20–30 minut.
-
Mezitím si uvařte špecle. Můžete použít polotovar nebo si je jednoduše vyrobte: z mouky, vajec, mléka a soli připravte těsto.
-
Přes hrubý cedník, síto na halušky nebo vidličkou tvořte špecle přímo do vroucí osolené vody.
-
Jakmile vyplavou na hladinu, vyndejte je sítkem z vody a v míse promíchejte s 1 lžící másla, aby se neslepily.
-
Namočené houby nasekejte a krátce je orestujte na másle
-
Upečený česnek vymačkejte do špeclí, přidejte upečené topinambury, orestované houby a čerstvé proprané listy baby špenátu (v horké směsi zavadnou).
-
Pokrm dosolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a ihned podávejte.
Domácí špecle s topinambury, pečeným česnekem a špenátem 2
Zdroj: Coolinářka
Domácí špecle s topinambury, pečeným česnekem a špenátem 2
Zdroj:
Coolinářka