Suroviny
- jablko 2
- sůl
- červená cibule 1
- zázvor 1 lžička
- česnek 1
- kmín 1 lžíce
- vepřová krkovice 4
- bramborový knedlík
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C. Jablka a cibuli nakrájejte na měsíčky a promíchejte v pekáči. Palici česneku rozkrojte na půl a přidejte do pekáče. Plátky masa nenaklepávejte, jen je osolte a položte na jablka s cibulí. Posypte mletým zázvorem a kmínem. Podlijte trochou vody, pekáč zaklopte a pečte v předehřáté troubě zhruba 1,5 hodiny.
- Odklopte, zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte nezakryté dozlatova. Občas maso přelijte výpekem. Vyjměte a podávejte s chlebem nebo s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Další báječené podzimní recepty najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:
[[nid:4463558]]