Křenový dresink
- křenová pasta 100 ml
- vejce 3 ks
Maso
- tymián 5 ks
Křenový dresink
- ocet 3 ML
Maso
- fenykl 10 ks
Křenový dresink
Postup přípravy
- Maso: Bůček rozřízneme tak, aby se nám dobře dělala roláda, poté ji pořádně osolíme a opepříme. Zbylé ingredience spolu rozmixujeme a natíráme do vnitřku rolády. Roládu zabalíme a pořádně zavážeme, aby nám držela tvar. Kůži boku ještě na několik místech nařízneme tak, abychom zbytečně neřezali do masa. Poté můžeme vložit do rozpálené trouby (minimálně však 220 °C) na minimálně 30 minut, aby se nám maso zatáhlo. Potom stáhneme troubu na 160 stupňů a necháme pozvolna péct, než bude maso měkké – v závislosti na velikosti boku, počítejme tak další 2,5 hodiny. V průběhu času bůček přelejeme výpekem. Po upečení, kdyby se neudělala křupavá kůže, tak ještě dáme do trouby pod gril, ale pozor, musíme kontrolovat, aby se nám dílo nespálilo.
- Brambory: Brambory dáme do pekáče, zasypeme solí a pečeme hodinu na 170 °C.
- Křenový dresink: Na dno užší nádoby dáme všechny ingredience kromě křenové pasty, jako poslední z těchto surovin opatrně nalévejte olej. Vezmeme hloubkový mixér, položíme úplně na dno, zapneme ho a pomaličku zvedáme nahoru. Začne se dělat emulze. Musíme pracovat opravdu opatrně, kdybychom to uspěchali, cela směs se srazí a musí se znovu. Nakonec dochutíme křeníkem.