Postup přípravy
- Králičí stehna omyjeme a osušíme. Posolíme a potřeme plnotučnou hořčicí. Do zapékací mísy dáme na kolečka nakrájenou cibuli, slaninu, kousek másla a zalijeme bílým vínem. Přidáme králíka, přiklopíme poklicí a dáme péct asi na hodinu do trouby na 180°C. Poté zalejeme smetanou a dopečeme dozlatova - stačí asi půl hodiny.
- Karlovarský knedlík: Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko. Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme, nakonec opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků se špetkou soli. Připravené těsto tvarujeme pomocí potravinářské fólie do tvaru knedlíků. Fólii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou. Karlovarské knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18-20 minut.