Suroviny
- čokoládový pudink 1/2
- plnotučné mléko 500 ml
- čokoládová poleva 1/2
- hořká čokoláda 1/2
- cukr 2-3 PL
Postup přípravy
- Obsah sáčku dobře rozmícháme v 1/3 připraveného mléka. Do zbylých 2/3 mléka přidáme 2–3 polévkové lžíce cukru (20–30 g) a mléko přivedeme do varu. Mezitím přivedeme vodu do varu a počkáme, až lehce vychladne, touto vodou zalejeme polevu a počkáme 5–7 minut.
- Do vroucího mléka pomalu vlijeme připravenou směs a za stálého míchání povaříme ještě cca 1 minutu. Poté přidáme do směsi kostičky hořké čokolády a zalejeme připravenou polevou. Počkáme, až puding ztuhne, a můžeme podávat.
Autor receptu: Jonáš Zvolenský