Suroviny
- sušená paprika (pasilla) 1
- cibule 100 g
- kukuřičné tortilly 5
- krájená rajčata 1 plechovka
- kuřecí prsa 250 g
- koriandr
- avokádo 2
- limetka 1
- zakysaná smetana
- česnek
- olej
- sůl
- pepř
Postup
- Na oleji si osmažíme na proužky nakrájené tortilly do křupava spolu s polovinou nakrájené papriky pasilla. Druhou půlku smícháme s rajčaty, nakrájeným česnekem a cibulí nakrájenou najemno, vlijeme obsah do hrnce s trochou oleje, kde vaříme asi 10 minut.
- Poté přidáme nakrájené kuřecí maso, vodu a kuřecí bujón či vývar a vaříme dalších 10 minut. Dochutíme pepřem a solí.
- Zdobíme tortillou, nakrájeným avokádem, koriandrem a lžičkou zakysané smetany. Podáváme s limetou.
Autor receptu: Miroslav Salvatore Pecho