Suroviny
- hovězí maso 1,5 kg
- cibule
- česnek
- mrkev
- mletá sladká červená paprika
- hladká mouka
- rajský protlak
- majoránka
- chilli papričky
- olej
- pivo
- sůl
- pepř
Knedlíky
- rohlík (pokrájené) 6 ks
- kravské mléko 250 ml
- vejce 3
- polohrubá mouka 240 g
- slanina 200 g
- petrželka 1 PL
- sůl
Postup
- Nakrájíme maso, cibuli a česnek. Připravíme si základ a postupně vše přidáváme a necháme vařit do změknutí masa.
- Na závěr si připravit jíšku a zahustíme guláš.
- Pokrájíme pečivo a opečeme dozlatova v troubě. V míse smícháme mléko s rozšlehanými vejci a pokrájenou petrželkou, přidáme mouku. Na pánvi osmažíme slaninu a přidáme ke směsi. Smícháme s rohlíky a uvaříme knedlíky ve vroucí vodě.
Autor receptu: Štefan Ševčík