Suroviny
- hovězí maso 1,5 kg
 - cibule
 - česnek
 - mrkev
 - mletá sladká červená paprika
 - hladká mouka
 - rajský protlak
 - majoránka
 - chilli papričky
 - olej
 - pivo
 - sůl
 - pepř
 
Knedlíky
- rohlík (pokrájené) 6 ks
 - kravské mléko 250 ml
 - vejce 3
 - polohrubá mouka 240 g
 - slanina 200 g
 - petrželka 1 PL
 - sůl
 
Postup
- Nakrájíme maso, cibuli a česnek. Připravíme si základ a postupně vše přidáváme a necháme vařit do změknutí masa.
 - Na závěr si připravit jíšku a zahustíme guláš.
 - Pokrájíme pečivo a opečeme dozlatova v troubě. V míse smícháme mléko s rozšlehanými vejci a pokrájenou petrželkou, přidáme mouku. Na pánvi osmažíme slaninu a přidáme ke směsi. Smícháme s rohlíky a uvaříme knedlíky ve vroucí vodě.
 
Autor receptu: Štefan Ševčík