Suroviny
Postup přípravy
- Připravíme si plech a vyložíme ho pečicím papírem.
- V kastrůlku na středním plameni přivedeme k varu smetanu spolu s kondenzovaným mlékem a s medem. Nechte probublávat, dokud směs nedosáhne teploty 118–120 Celsia a zcela nezkaramelizuje.Odstavíme z plamene a necháme pár minut chladnout.
- Poté opatrně vešleháme sušenou smetanu, máslo a plátky mandlí. Směs nalijeme na připravený plech a necháme ji ztuhnout, ideálně přes noc. Nejméně však 4 hodiny.
- Ztuhlý nugát přendáme na prkénko a nakrájíme na malé kousky.
- Připravíme si vodní lázeň a rozpustíme v ní čokoládu. Jednotlivé kousky nugátu v ní namáčíme - ale pouze jejich spodní část. Každý kousek nugátu odložíme na plech s pečicím papírem a necháme ztuhnout.
- Nebo můžeme před krájením potřít čokoládou celý moučník a nakrájet ho až potom, jak to předvádí Iveta.