Head
- králičí stehna 4 kusy
- rajče 1 dávka
Šťouchané brambory
- pažitka 1 dávka
Postup přípravy
Králičí stehna prošpikujeme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, vložíme do hrnce, poklademe většími kousky cibule, rozmačkaného česneku, másla
Na závěr přidáme snítky rozmarýnu
Podlijeme vývarem a dáme péct do na 200° předehřáté trouby
Pečeme cca 45 minut přiklopené a potom přibližně stejný čas nepřiklopené
Zásadně je nutné ovšem hodně a často podlévat vývarem
Cca 15 minut před vyjmutím z trouby vložíme cherry rajčátka i se zelenými snítkami
Podáváme se šťouchanými bramborami přizdobenými pažitkou
Šťouchané brambory: Do rozmačkaných uvařených brambor přidáme máslo, orestovanou jarní cibulku, osolíme
Na talíř servírujeme pomocí tvořítek a dozdobíme pažitkou