Novinky na trhu: české okurky, kouzelný gin, pomerančová čokoláda nebo raw tyčinky

Dnešní várka novinek nabízí zajímavé kousky. Jako první tu máme okurku, krásně šťavnatou a čerstvou. No a k okurce patří co? No přece gin. Jeden tu máme, dokonce magický! Pak máme v rukávu ještě pomerančovou čokoládu a poctivé raw tyčinky. Tak schválně, co to bude?

Salátové Hugo okurky

Voňavé, křupavé a šťavnaté salátové Hugo okurky nově obohatily nabídku produktů s logem Čerstvě utrženo zaručujícím kvalitu a lokální původ. Stejně jako rajčata – oblíbené celoroční stálice v sortimentu – jsou i okurky plné autentické chuti, protože dostávají čas skutečně dozrát. Navíc jsou vždy čerstvé, k zákazníkům totiž necestují přes půl Evropy, ale z prosluněné jižní Moravy.

Farmáři ve Velkých Němčicích se po úspěchu s pěstováním lahodných cherry rajčátek odrůdy Nelinka s odhodláním a elánem pustili do salátových okurek. Výzva je to veliká, protože vypěstovat opravdu dobré okurky, které by se na trhu ujaly, se u nás zatím moc nedaří. „Předpokládaná roční produkce je zhruba 9 až 11 milionů okurek. Nadneseně se tedy dá říci, že když všechno půjde, jak má, okurku od nás ochutná úplně každý v republice,“ usmívá se Matěj Pospiš, hlavní agronom farmy ve Velkých Němčicích.

V salátových Hugo okurkách do našich kuchyní míří čerstvá zelenina plná vitamínů a minerálních látek. Chutná, zdravá, osvěžující a s minimem kalorií! Můžeme je chroupat jen tak nebo přidat do polévek, omáček, smoothies, salátů, sendvičů… Možností, jak zapojit okurku do jídelníčku, je nespočet. Zkuste třeba úplně jednoduše přihodit kousky okurky do džbánu s vodou, skvěle ji provoní a promění v neobyčejný nápoj.

Ochutnejte kouzelný gin z Moravy

Endorfin je jeden ze čtyř hormonů štěstí, které v našem těle působí jako přírodní stimulant a navozují pocit dobré nálady a euforie. Podobně působí i stejnojmenný gin, který je určený hlavně pro chvíle pohody a příjemných okamžiků. Tento gin vzniká v srdci Drahanské vrchoviny uprostřed Moravy na pomezí Olomouckého a Jihomoravského kraje v malé rodinné destilérce. Originální chuť má na svědomí nejen na míru vyrobený unikátní destilační přístroj a tradiční rukodělný postup, ale i bylinky a další suroviny z okolní přírody – a to jak od lokálních dodavatelů, tak ze samosběru. Každý z ginů je svým složením i postupem výroby jedinečný a výroba probíhá v malých šaržích.

To je i případ Magic imaGINe. Jedná se o svěží a aromatický gin s nádechem levandule. Vzniká destilací velejemného lihu a jeho 40hodinovým spojením se směsí pečlivě vybraných bylin. Oproti „klasickému ginu“ má zvýrazněnou složku jalovce. Právě příjemné jalovcové tělo se sladším závěrem z něj dělá ideálního parťáka pro kombinaci s tonikem. Sytě modrá barva není výsledkem chemických pokusů, ale jen a pouze kombinací těch správných bylinek a květů. Ty stejné bylinky dosahují i efektu, pro který se tento gin jmenuje „magický“. Při smíchání s tonikem totiž změní svoji barvu na zářivě růžovofialovou. Endorphin Magic imaGINe si můžete objednat spolu s dalším nákupem na Košíku.

Pomerančová čokoláda Callebaut

Smetanovo-karamelová sladkost tradiční Callebaut čokolády s hořkosladkou příchutí pomerančů se skvěle hodí pro dokončení vašich dortů a dezertů. Pomerančovou čokoládu, kterou koupíte na Dortisimu, využijete do krémů a polev nebo při výrobě pralinek.

Belgická čokoláda Callebaut patří k nejkvalitnějším a nejjemnějším čokoládám na světě. Používají ji profesionální cukráři a šéfkuchaři pro svá lahodná cukrářská díla. Pomerančová čokoláda se hodí pro použití v celém spektru receptů – od krémů přes polevy a pěny až k výrobě vlastních pralinek. Pomerančovou čokoládu Callebaut tvoří kakaové máslo a přírodní pomerančové a vanilkové aroma.

5 originálních příchutí ovocných raw tyčinek

Raw tyčinky z čerstvých surovin bývají považovány za symbol zdravého životního stylu. Ale i ony se mohou ve své kvalitě lišit. Není vám jedno, co jíte? Sáhněte po ovocných raw dobrotách od moravského výrobce MARKOL FOOD a rostlinné značky SINEA. Jejich příchutě si zamilujete a kvalitní složení bez prefabrikovaných ovocných past zase potěší váš organismus.

Vyrábějí se v několika originálních příchutích, navíc v krásném balení, které neurazí ani nadšence do designu. Omrzely se vám datle, které v raw tyčinkách fungují často jako pojivo? Sáhněte po těch s rozinkami. MARKOL navíc nabízí i dvě varianty z lokálně dostupných surovin – Hrušku a Rybíz.

V čem jsou raw tyčinky MARKOL tak skvělé?

  • Tyčinky jsou vyrobené pouze z pečlivě vybraných kvalitních 100% přírodních surovin.
  • Neobsahují přidaný cukr, lepek ani palmový olej.
  • Při výrobě se vyhýbají použití datlových a dalších ovocných past. V některých tyčinkách jsou datle, ale důkladně testované a slisované až ve výrobě.
  • Bez umělých a přírodních barviv.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty