reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Mixér: workshop plný zmrzliny, výročí masny a tamilské kari
Autor: TZ Mixér: workshop plný zmrzliny, výročí masny a tamilské kari

Mixér: workshop plný zmrzliny, výročí masny a tamilské kari

Další "Mixér" do sbírky! Tentokrát plný kvalitní zmrzliny, uzenin a masa nebo kari pasty. Ano, čtete správně – máme pro vás tři tipy přesně na tato témata. Tak se pusťte do scrollování!

Staňte se mistrem zmrzlinářem na workshopu s Honzou Hochsteigerem

Milujete zmrzlinu Crème de la Crème a rádi byste si podobnou mraženou pochoutku vyrobili doma? Máte jedinečnou šanci přihlásit se na workshop s Honzou Hochsteigerem a ponořit se do tajů výroby zmrzliny. Kurzy zaštiťuje škola vaření Laboratorio. Honza Hochsteiger se výrobě zmrzliny věnuje s láskou již více než 15 let. Jeho výbornou zmrzlinu můžete vyzkoušet již ve třech jeho provozovnách Crème de la Crème. Nyní by rád své zkušenosti, které mimo jiné sbíral i v Itálii od tamějších mistrů, předával dál.

Workshopy budou probíhat v létě 2020 – konkrétně 8. června, 13. července a 10. srpna. Počet kurzů i míst na nich je omezený. Zarezervujte si tak svůj termín co nejdříve. Všechny podrobnosti naleznete na stránkách Laboratoria.

Mixér: workshop plný zmrzliny, výročí masny a tamilské kari
Autor: TZ Mixér: workshop plný zmrzliny, výročí masny a tamilské kari

Masna Kozí oslavila rok od otevření svého bufetu

Masna Kozí přináší maso od prověřených lokálních dodavatelů již 10 let. V pondělí 2. března ale slavil první narozeniny nejen redesign celého řeznického obchodu, ale také jejich bufet, ve kterém si pochutnáte na klasikách české kuchyně. V takové podobě, kdy zachutnají i nejnáročnějším strávníkům ze starších generací, kteří byli zvyklí na ta nejlepší jídla z legendárního Automatu Koruna na pražském Václavském náměstí.

Každým krokem se v Masně snaží navrátit k řemeslné výrobě s láskou k téhle práci, což se odráží i v přístupu k zákazníkovi. Rok 2020 se ponese v duchu osvěty o mase, kterému lidé přestávají rozumět – a to je potřeba změnit. Díky vysokým stolům, u kterých si jídlo můžete pohodlně sníst, ožila tradice jídelen, kde si „na stojáka“ můžete vychutnat vlašský salát s rohlíkem nebo pořádnou dršťkovou či drůbky.

Mixér: workshop plný zmrzliny, výročí masny a tamilské kari
Autor: TZ Mixér: workshop plný zmrzliny, výročí masny a tamilské kari

Tamilské kari na prodej

Kari je původně tamilský pokrm připomínající ragú nebo možná blíže pojmenovaný eintopf. Jedná se o malé kousky surovin (masa, ryb nebo zeleniny) podávané v husté omáčce. Za nesprávné pojmenování kari jako koření mohou historicky Britové, avšak Sofie Smith z Café Buddha Balbínova vytváří svou tamilskou verzi.

Tedy super hustou omáčku neboli kari pastu, kterou páruje k různým druhům jídel a vždy ji ladí na míru danému pokrmu. Nestane se, že by u dvou jídel byla stejná omáčka, a ne vždy bude pojmenovaná kari! Majitel a executive chef Štěpán Návrat se rozhodl sílu kari šířit dál a nově je možné kari pastu v restauraci přímo koupit a doma pak tvořit divy. Její cena za 100 g činí 100 Kč.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Související témata: novinky z gastronomie , novinky , Workshopy , gastronomie

reklama

Přečtěte si také