Mixér: švédské masové kuličky až domů, majonézový speciál nebo ryba na váš stůl

Chystáte se na předvánoční nákup potravin? Pak se vám jistě bude hodit některý z našich mixérových tipů. Ať už to jsou známé masové kuličky, majonézy všeho druhu nebo rybí filety na sváteční večeři. Tak jdeme na to!

Masové kuličky až do domu

Švédské speciality IKEA si od 1. prosince mohou zákazníci v Praze, Brně a Ostravě objednat s dovozem až domů prostřednictvím finské platformy Wolt. V nabídce budou vybrané trvanlivé potraviny včetně mražených masových i bezmasých kuliček, sušenky, bonbony nebo káva.

„Vnímáme, že zákazníci čím dál tím častěji nakupují on-line, a to i potraviny. Dlouhodobým cílem IKEA je nabízet různé možnosti pohodlného nakupování, a proto jsme se rozhodli spolupracovat s Woltem. V našem středoevropském regionu půjde o první spolupráci těchto společností, které obě mají skandinávské kořeny. Věříme, že bude úspěšná,“ říká Jakub Slavík, Food Commercial Leader IKEA Česká republika. V prosinci nabídku zhruba čtyřiceti produktů doplní výběr vánočních specialit, např. svařené víno nebo švédské perníčky v plechovce.

Majonéza třikrát jinak

Kvalitní produkty značky Spak si právem zasloužily čestné místo v našich domácnostech. Ochutnejte lahodné verze majonéz, které najdou své využití v každé české kuchyni a s blížícími se Vánocemi i na štědrovečerních stolech.

Pokud si své jídlo rádi dochutíte opravdu něčím kvalitním, rozhodně neuděláte chybu, když sáhnete po Spak Master majonéze. Je vyrobená z vajec z volného chovu z rakouských farem, neobsahuje žádné konzervanty ani antioxidanty, nenajdete v ní škrob, barviva nebo umělá aromata. Svého bio reprezentanta má i spakovská řada majonéz, je jím Spak Bio majonéza. Ta je vyrobena výhradně ze surovin z ekologického zemědělství.

Jestli ale patříte mezi vyznavače veganského stravování, ani tak se nemusíte ochudit o výborný doplněk vašich pokrmů. Spak Vegan mayo je skvělá alternativa k majonéze, která je vyrobená z kvalitních surovin čistě rostlinného původu. Nepoznáte rozdíl od klasických „neveganských“ produktů, pochutnáte si, a přitom neporušíte své etické hodnoty.

Hollandia slaví 30 let

Jogurty s dnes už ikonickým obrázkem větrného mlýnu na obalech a typickým modro-bílým logem jsou v obchodech už od roku 1991. Svůj název dodnes česká firma Hollandia získala podle mobilní linky na výrobu jogurtů, kterou zakladatelé přivezli z Nizozemí. Za těch 30 let se mnohé změnilo, výsledný produkt v podobě ikonického jogurtu zrajícího v kelímku ale zůstal stále stejný: hutný, kvalitní, poctivý a nešizený.

U příležitosti výročí se proto firma rozhodla vzdát svým zaměstnancům hold a představit je stálým i novým zákazníkům na limitované výroční edici kelímků jogurtové legendy Hollandia Selský bílý 500 g, kterým před těmi 30 lety všechno začalo a který je dodnes vlajkovou lodí značky.

Kvalitní ryba na vánoční stůl

Na českou vánoční tabuli neodmyslitelně patří ryba, a to především kapr. Velkoobchod Makro, který je známý v první řadě svou bohatou nabídkou ryb, nabízí svým zákazníkům zdravější variantu tohoto typického vánočního pokrmu – kapra, který má zvýšený podíl omega 3 mastných kyselin. Pokud nejste fanoušky kapřího masa, vyzkoušet můžete jiné ryby, ať už sumečka afrického nebo jesetera sibiřského, chované udržitelně v aquaponickém systému.

V Makru neustále hledají zdravé a udržitelné inovace, proto se letos poprvé rozhodli rozšířit svůj sortiment o ryby chované v aquaponickém systému. „Aquaponické pěstování je systém, který funguje na základě přirozených biologických procesů a spojuje dynamiku rostlin, ryb a živin do jednoho přirozeného ekosystému. Kombinace chovu ryb ve vodních kádích s pěstováním rostlin bez půdy je udržitelným příkladem celoročního zemědělství, které nezatěžuje okolní prostředí,“ vysvětluje Martin Čivrný, manažer udržitelnosti.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty