Jistě, pro některé je pečení vánočního cukroví naprostý relax a těší se na něj celý rok. Jenže ne všichni to takto mají, a proto tu je dnešní článek. Najdete v něm tipy, jak si zásoby sladkostí zajistit i jinak – přes e-shop, od dodavatele nebo v běžném obchodě. Vždy ve skvělé kvalitě a hlavně s pestrým výběrem.
Sváteční mixér: 4 tipy na tradiční vánoční cukroví
Lahodné a zdravější
Stojíte o zdravější, a přesto lahodné cukroví bez práce? Není nic snadnějšího než svěřit přípravu cukroví profíkům. Zdravé stravování vám upeče 15 druhů poctivého cukroví a ještě ve zdravější verzi. V kilovém balení najdete například Masarykovo cukroví plné vlašských ořechů, špaldové linecké s citronem plněné rybízovou marmeládou, čokoládové střapáče ze špaldové mouky, ovocné kuličky s pistáciemi, voňavé medové perníčky, plněné košíčky nebo kávou vonící kešu kuličky s kokosem. Receptury cukroví připravila nutriční specialistka Zdravého stravování Mgr. Kateřina Šimková.
Vánoce z Alcronu
Téměř 90 let si drží hotel Alcron punc prvotřídní kvality nejen v poskytování služeb, ale také ve vytváření skvělých produktů a také pokrmů. Vánoční svátky se nezadržitelně blíží a on-line prodej vánočních produktů je spuštěn. V nabídce je každoročně nejen cukroví, ale také oblíbený vaječný likér. „Tento rok jsme si připravili nabídku vybraných 10 druhů cukroví ve svátečním balení po 1 kg, hosté tak budou moci ochutnat to nejlepší z vánočního pečení našeho hotelu. Cena balení činí 1 190 korun.
Můžete se těšit na perníčky, tradiční vanilkové rohlíčky, ale také na oblíbené rafaelo koule či medvědí pracny a mnoho dalších druhů. Cukroví doplní na vánočním stole oblíbený vaječný likér v balení po 0.5 l. Tajnou recepturu nikomu neprozradíme, jen si každý může být jistý, že prvotřídními surovinami nešetříme,“ dodává s úsměvem šéfkuchař Lukáš Hlaváček.
Objednávky budou k vyzvednutí od 15. do 22. prosince v hotelu Alcron a objednávky se přijímají do 10. prosince do 18. hodin.
Cukroví z kuchyně Marka Fichtnera
Nedostatek času, předsevzetí prožít advent bez stresu, nedůvěra k vlastním kuchařským schopnostem, chuť vyzkoušet dobroty z rukou zkušených profesionálů… Důvodů, proč jste se rozhodli letos nepouštět do pečení vánočního cukroví, může být bezpočet. A všechny mají jedno řešení – prvotřídní hotové cukroví z oblíbené pražské restaurace Červený jelen.
Tým pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera a cukrářky Kláry Řezníčkové připravil kolekci 10 druhů domácího vánoční cukroví: linecké slepované, včelí úly, ořechy, vanilkové rohlíčky, ořechové kostky, košíčky s vaječným likérem, marokánky, rumová kolečka v mléčné čokoládě, ořechové s povidly a bezlepkové kokosové kuličky. Vše vyrobeno poctivě, z prvotřídních surovin v té nejvyšší kvalitě. Cena za ½ kg je 445 korun a za 1 kg výtečného cukroví 870 korun.
Objednávky přijímají do vyprodání zásob telefonicky (735 123 647), na One Menu nebo e-mailem: cervenyjelen@cervenyjelen.cz
Tradiční české cukroví, které všichni milujeme
Zlatá česká klasika na jejímž názvu se prostě neshodneme. Vosí hnízda, nebo včelí úly? To je téma diskuzí mnohých vánočních večírků. Je to ovšem klasika, bez které si Vánoce neumíme představit. Na tuto pochutinu ani tento rok nezapomněla pekárna KOMPEK, ta díky poctivé ruční práci, kvalitním surovinám a tradičním osvědčeným recepturám vyrábí cukroví, po kterém se jen zapráší. Další klasika v podobě nadýchaných kokosek je pro mnohé milovníky cukroví závislostí už od útlého dětství.
Určitě to znáte, dáte si jednu a skončíte s prázdným talířem. Kokosky nejsou náročné na přípravu, přesto je musíte nechat pár dní uležet. Pokud ale pečení na Vánoce nestíháte nebo jste jednoduše nedočkaví, ušetřete si čas a vsaďte na tradiční kokosky od kladenské rodinné pekárny. A snad nikdo z nás si neumí představit svátky bez poctivého lineckého cukroví, které je základem každé sváteční tabule. Pokud se chcete vyhnout předvánočnímu shonu a v klidu a pohodě si užít sváteční čas, vsaďte na ručně vyráběná linecká máslová kolečka.
redaktorka FTV Prima