návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Mixér: návrat chlebíčků, letní program nebo novinka v Teplicích

Mixér: návrat chlebíčků, letní program nebo novinka v Teplicích
Autor: TZ Mixér: návrat chlebíčků, letní program nebo novinka v Teplicích
První červnový Mixér je tu! Tentokrát se můžete těšit na návrat chlebíčků z oblíbeného bistra, nový podnik v Teplicích nebo na speciálního divokého lososa 4x jinak!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Bistro Sisters pod taktovkou Together

První červnový týden se v Dlouhé ulici v Praze znovu otevřou dveře chlebíčkového království – bistra Sisters, které od nového roku vlastní gastronomická aliance TOGETHER. Bistro prošlo zevrubnou rekonstrukcí, propojilo se se sousedním Cukrářem Skálou a vedle precizně poskládaných chlebíčků s netradičním vrstvením, jako je kachna se zelím, vepřové s kapustou nebo květák, nabízí příjemné posezení se sklenkou vína či šálkem kávy. Klíčovou osobností bistra Sisters se stal Vladimír Čech, mistr studené kuchyně, který do společnosti Together přišel z cateringu White Circus a kterého s nadsázkou nazývají Lukáš Skála v džínové zástěře. Odhadovaným bestsellerem je chlebíček Hawaii Poke, který osvěží zvláště v letních měsících, obsahuje avokádovou pěnu, mango majonézu s chilli olejem, okurkovou rolku s bílou ředkví, wasabi kaviár a sypání z mořských řas.

Mixér: návrat chlebíčků, letní program nebo novinka v Teplicích
Autor: TZ Mixér: návrat chlebíčků, letní program nebo novinka v Teplicích

Letní program v Nota Bene

Restaurace Nota Bene na pražské křižovatce I. P. Pavlova připravila letní program, kterým bude bavit své hosty. Je jím série gastronomických zážitků, které mají stejný podtext, a to kvalitu nikoliv kvantitu. První představení se uskuteční 10. července, kdy během celého dne budou k dispozici lehké rybí polévky. Dalším v programu je 31. červenec. Tento den se ponese v duchu centrálního Španělska. V hlavní roli bude typické sele Cochinilloasado, které nebude mít konkurenci. Posledním v letním scénáři je 21. srpen. Tento termín připadá na tasting hovězího. Tatarák, steak a konfit v Nota Bene podání. Půjde o bio hovězí z Kunclova Mlýna, takže absolutní masový zážitek je zajištěn.

Mixér: návrat chlebíčků, letní program nebo novinka v Teplicích
Autor: TZ Mixér: návrat chlebíčků, letní program nebo novinka v Teplicích

Lagarto J&J otevírá

Gastronomické centrum severních Čech se koncem května rozrůstá o největší dílek skládačky. Tím je Lagarto J&J. Severočeskému kraji vévodí po gastronomické stránce město Teplice. Koncem května se tento fakt utvrdil díky nově otevřenému podniku Lagarto J&J a to těsně před zahájením lázeňské sezony. Jde o timeline food s klouzavým funkčním provozem. Každý se tedy může těšit od 8.00 do 10.00 na snídani, v 10.00 až 11.00 na kavárnu, v 11.00 až 14.00 na oběd, ve 14.00 až 17.30 na cukrárnu, v 17.30 až 19.00 na aperitiv bar a od 19.00 do 22.00 na večeři. Od 1. 6. je navíc na velké terase s výhledem na celé Teplice otevřený bar vždy od 14.00, společně se Shisha lounge. Hlavní linkou této kuchyně je sharování. Ideální k rodinnému obědu či večernímu posezení přátel.

Mixér: návrat chlebíčků, letní program nebo novinka v Teplicích
Autor: TZ Mixér: návrat chlebíčků, letní program nebo novinka v Teplicích

Podmanivá chuť divokých lososů v La Verandě

Skvostné maso divokých lososů v prvotřídní kvalitě Label Rouge bude hlavní ozdobou oblíbené akce 4x jinak. Šéfkuchař restaurace La Veranda Tomáš Huml se o víkendu v polovině června (konkrétně od pátku 14. do neděle 16. června) pokusí svým hostům ukázat, jaké markantní rozdíly jsou v chuti farmovaných a divokých lososů. Maso divokého lososa není růžové, ale výrazně červené, má menší množství tuku, je pevnější a hlavně, mnohem chutnější. Rozdíl vynikne především v prezentaci syrového či téměř syrového masa. Proto vás čeká nejen obligátní lososový tatarák podávaný v křupavé trubičce a doplněný kaviárem ze šalotky a koprovým krémem, ale také losos ve stylu tataki – kdy je maso na povrchu zprudka opečeno, ale uvnitř zůstává syrové.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama