Novinky na trhu: tyčinky a sušenky, mango koktejl, indický nebo ovocný čaj

První článek s novinkami v roce 2023 na sebe nenechal dlouho čekat! Zase se nám tu urodilo několik zajímavých výrobků, které si nechceme nechat jen pro sebe. Ať už jsou to čaje, chutné nápoje, nebo svačinky.

Tyčinky a sušenky Passion Bars

Mnoho lidí začíná nový rok s předsevzetím, že zhubne pár kil. Nejčastěji ale v dietě brání chuť na sladké – ideální variantou jsou proto sladkosti se sníženým obsahem sacharidů a tuků. Skvělou volbou je pak česká značka Passion Bars: „Do produktů nepřidáváme cukr, lepek ani chemické konzervanty. Máme velké portfolio od low carb, low sugar přes energetické až po proteinové výrobky. Chceme být pro všechny, kdo mají rádi zdravý životní styl, ale zároveň mají občas chuť si zamlsat,“ říká majitelka i autorka receptů Passion Bars – Markéta Salačová.

V portfoliu Passion Bars najdete: Low carb tyčinky, Low sugar cookies, snídaňovou granolu, delikátní pralinky z hořké čokolády slazené mraženým ovocem s kokosem či hořkou čokoládu s oříšky.

Chia Shake koktejl – Mango

Podpořte své zdraví, imunitu a štíhlou linii a u toho rozmazlujte své chuťové buňky dokonale sladkou chutí a pravou vůní manga! Vsaďte na novinku mezi koktejly Chia Shake koktejl Mango, zbrusu nový koktejl českého výrobce Chia Shake. Ten je vedle jedinečné a oblíbené příchuti manga založen především na superpotravině chia semínkách a v jeho vyladěném složení nechybí ani syrovátkový protein, rozpustná vláknina, MCT olej z kokosu nebo celé spektrum potřebných vitamínů a minerálních látek.

Díky svému složení dovede rychle navodit stav ketózy a nastartovat v organismu spalování tuků. K tomu všemu skvěle zasytí, zažene hlad i chutě na nezdravé mlsání a lze jím dokonce bez problémů nahradit 1–2 jídla denně. Jeho receptura navíc podpoří i naše zdraví, kdy nám dodá i prospěšné omega 3 a 6 mastné kyseliny, zajistí doplnění potřebné energie a sníží míru únavy a vyčerpání, podpoří imunitu i správnou funkci kardiovaskulárního systému nebo udržení zdravé hladiny cholesterolu v krvi.

Indický čaj

Hledáte-li povzbuzení a zvýšení vaší soustředěnosti, tak si připravte tradiční indický čaj Dátá Chai Masála od Království chuti. Oproti kávě je účinnější a šetrnější k žaludku. Nejoblíbenější indický nápoj se připravuje ze silného černého čaje typu Assam. Typická je pro něj kombinace s mlékem a kořením, kde nesmí chybět zázvor, hřebíček, skořice, bílý pepř a kardamom, který mu dodá aromatičnost. Všechny suroviny nejen povzbudí mysl, ale i rozproudí krev a zahřejí organismus. V Indii se do Dáty Chai Masály dává hodně cukru, v Česku je upřednostňován med.

Jak na přípravu nápoje Dátá Chai Masála?

Do 1 litru vroucí vody přidejte postupně 2 lžičky černého čaje typu Assam, 1 lžičku koření Dáta Chai Masála a cukr. Nechte vařit 3 minuty, pak přidejte mléko a nechte znovu vzkypět. V závěru přípravy nápoj sceďte. Podávat ho můžeme teplý i vychlazený.

Nové příchutě čaje Druid

Svezte se na hřejivé vlně čajových novinek! Nové příchutě čajů Druid jsou ovocné, voňavé a plné těch nejrozmanitějších chutí. Až si budete po návratu domů rozehřívat o hrnek zkřehlé prsty, ponořte se do vůně Hrušky s rakytníkem, Maliny a růže nebo Krvavého pomeranče se skořicí. U všech tří čajů se český Druid držel svého motta: „Ochutnej něco lepšího!”

To nejlepší ze sadů a zahrad

Nasládlost tradiční hrušky a osvěžující trpkost rakytníku tvoří neotřelou kombinaci, o to víc překvapí, jak báječně k sobě ladí. Rakytník je ostatně nejlepší přítel do podzimních plískanic a mrazivých zimních dnů. Známý je obsahem vitaminu C a dalšími blahodárnými účinky. Když to všechno podtrhne ještě podmanivá vůně lékořice, je na světě čaj, který vás bude chuťově překvapovat s každým douškem.

Jako procházka růžovou zahradou…

Takové bude každé napití této malinovo-růžové novinky. Růže příjemně zjemňuje sladkokyselé tóny malin a po jazyku vám protančí i šípek s aronií. Pokaždé navíc provoní váš domov a omamná vůně vás bude pokoušet k přípravě dalšího šálku.

Exotické zahřátí

Krvavý pomeranč vás uhrane svojí hříšně podmanivou chutí a skořice vám vlije oheň do žil. Kombinaci velmi vhodně doplňují tóny jablka, díky kterému čaj chutná jako exotické Vánoce. Hřejivé spojení, které k zimě báječně ladí.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty