Suroviny
- cibule 1 kus
- mrkev 1 kus
- máslo 1 kus
- smetana 100 ml
- kari koření 1 dávka
- vývar 1 dávka
- hrozinky 1 dávka
- štáva 1 dávka
- cukr 1 špetka
- štáva 1 dávka
- smetana 150 ml
- piniové oříšky 1 hrst
- zakysaná smetana 1 kus
Postup přípravy
Cibuli pokrájenou na kostičky si orestujeme na másle, kam přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, kurkumu a kari (mělo by to být trochu pálivé)
Zalijeme bujonem (nejlépe kuřecím), povaříme a přidáme oprané hrozinky
Když je mrkev měkká, dochutíme solí, citronem, cukrem, můžeme přidat též šťávu z pomeranče
Do sladkokyselé pálivé polévky zavaříme sladkou smetanu
Na talíři posypeme piniovými oříšky (mohou být i drobně posekané kešu) a dle chuti si každý do talíře přidá zakysanou smetanu