Připravujeme Prostřeno! z Ústeckého kraje. Soutěžící musejí uvařit šumajzl

Celý týden Prostřeno! od 29 dubna v předpremiéře online na prima+

Jediná žena a pak už jen čtyři muži. Přesně taková bude sestava týdne od 6. května. Komu to půjde líp, komu hůř a kdo se bude snažit od prvního okamžiku zbytečně?

Jak se komu v kuchyni bude dařit připravit složité i jednodušší menu a kdo se nejvíc zapotí u přípravy úkolu týdne, šumajzlu? Co se na stolech nakonec objeví? Světové recepty, česká klasika, nebo zvláštní experimenty? Jak mlsné jazýčky mají naši účastníci? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Novinka: Celý týden Prostřeno! online v předpremiéře

Již od 29. dubna najdete každé pondělí od 17:00 na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM.

Jako první se do kuchyně postaví Tomáš. Je ženatý a s manželkou Janou má syna Mikuláše, kterému je sedm let. Pokud by vyhrál, tak by peníze použil na rekonstrukci dveří v domě a koupil by synovi Playstation 5. Jídla vybral proto, že z názvu není patrné, co to bude. A jako zábavu si připraví triky. Na talíři se hostům objeví:
1) bramborové kanapky s tvarohovým krémem,
2) okurková polévka,
3) holandský řízek speciál, tatarkové hranolky,
4) sušenkový košíček.

Úterní večer bude patřit Lukášovi. Do pořadu se přihlásil sám, aby měl podruhé šanci bojovat o výhru. Hlavním motivem je ale pro něj zábava – minule si účast užil. Rád poznává nové lidi a chutě. S pomocí pořadu se také snaží bojovat s nervozitou a trémou. Pokud by vyhrál, tak by peníze použil na auto. Jako zábavu si připraví šipky. Je přesvědčený, že si vybral menu, které bude chutnat všem. Co se během jeho večera na talířích objeví?
1) variace pomazánek, domácí chléb,
2) staročeská česnečka,
3) kuřecí závitek, šťouchaný brambor,
4) tvarohový závin.

Středeční hostitel Jakub je v tomto týdnu nejmladší. Studuje elektrotechnickou školu v Chomutově. Jakub má rozvedené rodiče a ti ho mají ve střídavé péči. Do pořadu se nepřihlásil sám a vše bere jako výzvu. Pokud by vyhrál, tak by si peníze uložil a šetřil by si na řidičský průkaz a auto. Jako zábavu si pro své hosty připraví hobby horsing. Tato jídla si vybral, protože mu moc chutnají a miluje je. Jaká jsou jeho oblíbená jídla? A objeví se v menu? Podávat se bude:
1) šunková rolka s křenovou pěnou,
2) kuřecí vývar se zeleninou a domácím kapáním,
3) kuřecí kousky s chilli a medovou omáčkou s rýží,
4) tiramisu.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Daniel. Pracoval jeden rok jako dispečer v Anglii (Bristol), poté čtyři roky jako obsluha v Obecním domě v Praze a na Čapím hnízdě. Pak byl půl roku prodejcem elektroniky v Alze. Poté začal u další firmy – rok jako mistr tří skladů a půl roku se zacvičoval na hlavního mistra. Pak vše přehodnotil, začal pracovat ve finančním oddělení jako asistent účetní knihy – finanční účetní a na této pozici dělá doposud. Jak bude chutnat jeho mezinárodní menu? Podávat se bude:
1) quesadilla s česnekovým dipem,
2) mexická polévka,
3) svěží zapečené nachos s trhaným vepřovým masem,
4) domácí trdelník.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Zuzana. Nyní se živí jako OSVČ v oboru pánská kadeřnice – barber. Po základní škole nastoupila na hotelovou školu, ale tu ve třetím ročníku přerušila a šla do práce. Má dceru, které je 10 let, a přítele. Do pořadu se přihlásila sama, protože  by si chtěla splnit další sen a zažít něco nového. Pokud by vyhrála, tak by peníze použila na dofinancování plánované svatby a na další kurz. Podávat se u ní bude:
1) domácí houstička, bůčková pomazánka,
2) hovězí vývar, polnina, domácí nudle,
3) holubky s domácí placičkou,
4) dezert do skleničky.

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Kdo bude mít nejlepší menu?

Tento týden v Prostřeno! uvidíte záchranu zvířat:

Inspirace pro vaše grilování. Stáhněte si svoji aplikaci Česko na grilu na Google Play nebo v Apple Store.

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty