Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prostřeno!
Prostřeno!
Petra Jaroševská

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Připravujeme Prostřeno! z Libereckého kraje a středních Čech

Právě připravujeme

Právě připravujeme Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

  • Zavřít
Právě připravujeme

Právě připravujeme Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

V Prostřeno! tentokrát budou v převaze muži. Tři na dvě statečné ženy. Přesně taková bude sestava, která bude bojovat v týdnu o titul nejlepšího amatérského kuchaře. A navzájem si nedarují vůbec nic.

Seznam.cz banner

Jak se podaří všem soutěžícím do svého menu nenápadně zahrnout úkol týdne, kterým je příprava řeckého salátu, či jeho zakomponování do menu tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o bonusový chod? Kdo si představení v kuchyni užije a komu se moc dařit nebude? Zradí někoho některé potraviny, případně nápoje?

A kdo bude nakonec největším taktikem? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak bude těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Blanka. Nyní studuje na Technické univerzitě v Liberci – obor anglický jazyk a humanitní studia se zaměřením na vzdělání. Pracuje brigádně jako servírka v pivovaru, baristka a učitelka anglického jazyka.  Je svobodná a žije se spolubydlícími. Do pořadu se přihlásila sama, protože ráda chodí ochutnávat nová jídla a ráda nová jídla zkouší vařit. Jejím velkým koníčkem je vaření a často vaří pro své blízké… Na talíři se objeví:
1) sýr halloumi s tarhoňovým salátem,
2) hráškový krém s mátou,
3) kuře pana Dalibora,
4) tvarohovo-smetanový pohár.

Úterní večer bude patřit Monice. Nyní je umělec na volné noze – dělá zábavu pro lidi. Aktuálně je v domácnosti a stará se o dceru, která má mentální poruchu.  Má dvě děti – dceru Karolínu (12 let) a syna Jana (8 let). Nově s nimi žije i přítel, se kterým je od loňského roku.  Společně čekají přírustek do rodiny. Do pořadu se přihlásila, protože ráda zkouší nové věci a chce zjistit, jestli zvládne připravit večeři pro cizí lidi.  Na talířích se objeví:
1) guacamole s opečeným toustem,
2) slovenská bílá polévka (rodinný recept),
3) kung-pao s rýží,
4) krupicový dort s ovocem, s želé a sušenkovým korpusem.

Středeční hostitel Karel pracuje jako pomocník sládka. S přítelkyní má dceru Karolínku (1,5 roku). Do pořadu se přihlásil sám, protože rád vaří pro svoji rodinu a kamarády. Vaření ho baví a rád by zjistil, jestli bude chutnat i cizím lidem. Pokud by vyhrál, jela by rodina na dovolenou. Jako zábavu by si chtěl připravit prohlídku pivovaru a degustaci piva. Tato jídla si vybral, protože jsou jeho oblíbená. Podávat se bude:
1) salát caprese s čerstvou bazalkou, solí pepřem, balsamikem a rozpečenou bagetkou,
2) hovězí vývar se zeleninou masem a domácími nudlemi,
3) hovězí svíčková na smetaně s domácím karlovarským knedlíkem a brusinkovým terčem s domácí šlehačkou,
4) horká láska (horké maliny s vanilkovou zmrzlinou a domácí šlehačkou).

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Jan. Nyní pracuje jako osobní řidič. Má přítelkyni a je bezdětný. Do pořadu ho přihlásil kamarád, který je přesvědčený, že rád vaří. Pokud by vyhrál, rozhodně by si výhru užil naplno. Jako zábavu chce bagrování – hosté si můžou vyzkoušet, jak se manipuluje s bagrem (nabírání, zvedání atd.), lze to prý udělat u domu ve Svijanech. Poskládal menu z receptů, které dobře zná a vaří a chutnají mu, a taky chtěl něco, o čem ví, že to zvládne časově na pohodu. Podávat se bude:
1) drůbeží paštika,
2) Hokkaidó,
3) panenka na špenátovém lůžku,
4) grilovaný ananas.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Tomáš. Tomáš žije s manželkou Barborkou a má dvě děti – syna Tadeáška a dceru Rozárku. Žije harmonický život plný sportu a zábavy. Do pořadu ho přihlásili jeho kamarádi při jednom večírku a on si řekl, že to prostě zkusí. Pokud by vyhrál, tak by vzal rodinu na dovolenou. Za hezkého počasí si zvolil hrát na zahradě kroket. Tato jídla si vybral, protože je má nejraději. Jak mu to u sporáku půjde a co se bude podávat?
1) Avokádová a nivová pomazánka, domácí pečivo,
2) kukuřičná polévka á la Ála,
3) kuřátko a prasátko na medu, opékané brambory,
4) čokoládový fondán.

Petra Jaroševská

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Sdílejte článek
Štítky Prostřeno!

Návrhy pro vás

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur Sladké

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem Předkrmy a chuťovky

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně Polévky

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve Vegetariánské

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve

Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku Sladké

Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku

Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete Maso

Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc Předkrmy a chuťovky

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc


Přečtěte si také

Soutěžící
Vojtěch Moskáĺ si chce otevřít korejské bistro

Vojtěch Moskáĺ si chce otevřít korejské bistro

Sladké
Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Předkrmy a chuťovky
Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem

Prostřeno!
Prostřeno: Rychlá plněná vejce s opečeným toustem

Prostřeno: Rychlá plněná vejce s opečeným toustem

Prostřeno!
Prostřeno: Kuřecí vývar z pečených kostí s domácími nudlemi

Prostřeno: Kuřecí vývar z pečených kostí s domácími nudlemi

Prostřeno!
Prostřeno: Lasagne Bolognese

Prostřeno: Lasagne Bolognese

Prostřeno!
Prostřeno: Tiramisu podle Aničky

Prostřeno: Tiramisu podle Aničky

Polévky
Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem Těstoviny
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Sladké
Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku Sladké

Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku

Kakaový závin z kynutého těsta s tvarohem – vláčný moučník k odpolední kávě Sladké

Kakaový závin z kynutého těsta s tvarohem – vláčný moučník k odpolední kávě

Polévky
Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete Maso

Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Přílohy
Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci Polévky

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí Zelenina

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci Polévky

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci

Loštická česnečka s tvarůžky – tradiční vyprošťovací polévka z Olomouckého kraje Polévky

Loštická česnečka s tvarůžky – tradiční vyprošťovací polévka z Olomouckého kraje

Předkrmy a chuťovky
Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc Předkrmy a chuťovky

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc

Halloweenské kanapky ve stylu caprese – strašidelné oči z mozzarelly, rajčat a oliv Předkrmy a chuťovky

Halloweenské kanapky ve stylu caprese – strašidelné oči z mozzarelly, rajčat a oliv

Vegetariánské
Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí Zelenina

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem Vegetariánské

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Sladké
Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno Sladké

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu Sladké

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera Omáčky

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

ON-LINE: Boj o předsedu Sněmovny vrcholí. Nová vláda podpoří Okamuru, ve hře je i Bartošek Sledujte RADAR: Čekejte mlhavá rána, ale slunečná odpoledne. Víkend pod mrakem Hladík: Emisní povolenky pro domácnosti se odkládají o rok. Nový klimatický cíl EU odmítáme

prima-zeny

Vanilly se zhroutila a několikrát brečela. Ostatní si myslí, že nezvládá roli zrádkyně Syn Romana Zacha o vztahu s otcem: Zlepšilo se to, když jsem se odstěhoval, přiznal To si děláte srandu. Vojta Kotek dostal kohouta, kterého mu Ráďa výslovně zakázala

prima-zoom

Explozivní páření včelích samečků Zemřel bývalý americký viceprezident Dick Cheney. Architekt války proti terorismu označil Trumpa za zbabělce Hadí útok ve zpomaleném záběru. Unikátní video zachytilo jeho bleskovou rychlost

prima-fresh

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

prima-cool

Stranger Things řeší velký skandál Nová Mumie je hotová a bude úplně jiná. Jak se odliší od filmů s Brendanem Fraserem? Nový Predátor je inspirovaný Avengers. Režisér ale zůstává nohama na zemi

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Vila Petra Kellnera je na prodej za 50 milionů. Nového majitele čeká rekonstrukce Co s dýněmi po Halloweenu? Pochoutka pro slepice a veverky i květináč Spadané listí v zahradě: Kde nesmí zůstat a jak ho využít jako mulč?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.