Novinky na trhu: čokoláda pro maminky, voňavý rohlík nebo mini müsli tyčinky na cestu

Chtěli byste ochutnat něco nového a hlavně dobrého? Pak čtěte dál, máme tu pro vás tři novinky na váš příští nákupní výjezd. Je to nevšední čokoláda se severskou sušenkou, křupavý rohlíček nebo malé tyčinky na odpolední svačinku.

Ajala čokoláda speciálně pro maminky

V Ajale vědí, že mateřství je jedním z nejkrásnějších, ale také nejnáročnějších úkolů na světě. Proto jako poděkování všem maminkám vytvořili limitovanou edici čokolád Fika. Fika je slovo, které ve švédštině znamená pauzu, a tu přece maminky přesně potřebují. Švédskou inspiraci tahle tabulka nezapře ani v chuti – voní po kardamomu a vylepšená je typickou švédskou máslovou sušenkou. Touto tabulkou tak můžete maminkám věnovat ten nejcennější Fika zážitek – přestávku, která jim dopřeje sladký únik z každodenního shonu.

Čokoláda Fika vznikla ve spolupráci s Kristinou Lund, alias Děvčetem u plotny. Tahle supermáma ví, jak si užít každičký moment do posledního doušku. Nebo v tomto případě spíš do poslední kostičky čokolády. Jaká tedy je pauza v čokoládové podobě? Ajala ozvláštnila svou výběrovou čokoládu o na severu oblíbený kardamom a navrch položila typickou švédskou sušenku podle Kristinina receptu ze stejnojmenné kuchařky. Sušenka kolasnittar s třtinovým cukrem a medem čokoládě dodává máslovou chuť, křupavý element a jedinečné kouzlo švédské pekařské tradice.

Nechte letos květiny na rozkvetlé louce a dopřejte maminkám fiku a k tomu jim věnujte Fiku! Tedy když to přeložíme ze švédštiny: Dopřejte na Den matek maminkám pauzu a věnujte jim čokoládu Fika, kterou si svou pauzu mohou udělat ještě o chlup sladší a příjemnější.

Křupavý Císařský rohlík od KOMPEKU hvězdou každé grilovačky

S prvními slunečními paprsky přichází ten správný čas na to vytáhnout gril a užít si posezení s rodinou a přáteli. Jestliže přemýšlíte, čím doplnit šťavnatý kus masa, neměl by vaší pozornosti uniknout Císařský rohlík od rodinné kladenské pekárny KOMPEK, která si zakládá na kvalitních surovinách.

Lahodný a křupavý rohlík od tradiční rodinné pekárny KOMPEK je výsledkem poctivé pekařské práce, prvotřídních surovin a dostatečné doby kynutí, díky čemuž se stává vláčným a nadýchaným. Císařský rohlík je ideálním parťákem ke grilovanému masu či zelenině. Vychutnat si ho ale můžete jenom tak, s máslem, nebo s domácí pomazánkou či dipem. Zakoupit ho můžete v prodejnách Kaufland a vybraných maloobchodních prodejnách.

Mix ovoce a klíčených vloček od značky Semix

Váháte-li nad sladkými svačinkami ve zdravé variantě, musíte vyzkoušet netradiční Mini müsli tyčinky s kakaovými boby a pomerančem bez lepku od značky Semix. Balení obsahuje 14 malých tyčinek, které jsou tak akorát na jedno sousto, skvěle se hodí jako svačinka do práce, školky, na výlety i ke sportu. Rychle doplní energii a potěší chuťové pohárky.

Přestože jsou tyčinky bez přidaného cukru a plné zdravých surovin, jejich chuť si zamilujete. Sladkost jim dodává datlová pasta, mleté rozinky, kakaový a pomerančový prášek. Ovoce tak tvoří 46 % tyčinek a 31 % jsou klíčené ovesné vločky bez lepku. Obsah klíčených surovin zajišťuje lepší stravitelnost obilovin, které dodají tělu bílkoviny, komplexní sacharidy i nezbytnou vlákninu. Tato svačinka od Semixu udělá radost velkým i malým strávníkům. Stačí se jen zakousnout.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty